HÍREK

2020-05-01 17:51:21
Kötelező óvodai és bölcsődei ügyeletet biztosítaniuk az önkormányzatoknak azokon a településeken is, ahol a koronavírus-járvány miatt bezárták ezeket az intézményeket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin azt mondta, hogy a Magyar Közlönyben hétfő éjjel megjelent rendelet szerint az önkormányzat eldöntheti, milyen kapacitásokat használ fel. A Kiskőrösi Óvodákban március 16. óta az iskolákhoz hasonlóan digitális kapcsolattartás, távolról foglalkoztatás történt. Az óvodapedagógusok fenntartották a napi kapcsolatot a szülőkkel. 18 kisgyermek az elmúlt hetekben is folyamatosan járt óvodába, akiknek elhelyezését a szülők másképp nem tudták megoldani. Erről, és a május 4-től várható változásokról, tehát a kibővített ügyeleti rendszerről is kérdeztük Vlcskóné Csatlós Erzsébet intézményvezetőt.
2020-05-01 17:49:30
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslata alapján a járványhelyzetre tekintettel, szigorú óvintézkedések mellett adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók. A komplex szakmai vizsgák írásbeli részét az írásbeli érettségi vizsgákat követő időszakban kell megszervezniük az intézményeknek. A szakképzés lényegét jelentő gyakorlati vizsgákat az iskolák által meghatározott időpontban - lehetőség szerint - májusban tarthatják meg. A vizsgákat az érettségikhez hasonlóan kis létszámmal, a vizsgázók közötti megfelelő védőtávolság biztosításával, a biztonsági előírások betartásával kell megszervezni és lebonyolítani - írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A részletekről Franczia Lászlót a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatóját kérdeztük.
2020-05-01 17:44:47
Április 29-e a Tánc Világnapja. Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták. Kiskőrösön Urbánné Szabó Rózsa, a Mohácsi utcai óvoda pedagógusának, jelenlegi vezetőjének kezdeményezésére minden tavasszal, kapcsolódva e jeles naphoz, színpadra lépnek az ovis táncosok. Ebben az évben is készültek már a csoportok, számításaikat azonban a koronavírus-járvány keresztül húzta. Rózsa óvónéni azonban gondolt egy merészet, a szülők és a Kiskőrös Tv segítségét kérte, és íme elkészült a Táncoló Talpak idei bemutatója.
2020-05-01 14:53:55
Április 6-án kezdődött meg az idei egységes kérelmek beadása, a szankciómentes benyújtási határidő május 15-e. A korábbi években a támogatási kérelmek évi mintegy 70 százalékát a gazdálkodók a kamarai falugazdászok közreműködésével adták be.
2020-04-30 17:04:47
Domonyi László polgármester legfrissebb közleménye.
2020-04-30 08:09:06
Tartalom: - Minden háztartásba két két maszkot juttatott el Kiskőrös Város Önkormányzata - A gimnázium teljes gőzzel készül az érettségikre - Tagai Tímea csoportos online edzése
2020-04-29 20:30:10
Kiskőrös Város Önkormányzatának minden intézkedése a településen élők védelmét szolgálta az elmúlt hetekben, ezek között az egyik első volt, hogy minden háztartásba 2 maszk eljuttatását tűzték ki célul. A folyamatban fontos szerep jutott az önkormányzati képviselőknek, akikhez lelkes önkéntesek csatlakoztak. Emellett az önkormányzat a 60 év felettieket telefonon is megkereste.
2020-04-29 20:27:38
Április 16-án, csütörtök este megjelent az érettségi megszervezését rögzítő kormányrendelet. Kizárólag írásbeli vizsgákat szerveznek május 4-21. között. A vizsgák kilenckor kezdődnek majd, ezzel is szeretnék elkerülni, hogy a diákok egy időben utazzanak a nyolc órára munkába érkezőkkel. Egy tanteremben legfeljebb tízen lehetnek majd, és legalább másfél méteres távolságot kell tartani. Minden épületben kötelező fertőtlenítés lesz, és igény esetén a diákoknak, a pedagógusoknak maszkot biztosítanak, de a viselését nem teszik kötelezővé. A mostani vizsgákon szerzendő érettségi bizonyítványok a jövőben is teljes körűen érvényesnek számítanak, és a felsőoktatási felvételre jogosítanak. A Kiskőrösi Evangélikus Középiskola is teljes gőzzel készül az érettségikre.
2020-04-29 20:25:22
Már 740 tagja van a facebookon annak a privát csoportnak, mely Timi csoportos órái néven fut a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda égisze alatt. Tagai Tímea gyógytornász 2015-ben végzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, jelenleg a város legnagyobb edzőtermében dolgozik, ahol csoportos és egyéni órákon is felkereshettük őt. A jelenlegi korlátozások miatt csoportos órák nincsenek, ezeket Timi online tartja ingyenesen, melyekről információkat az EFI Mozogjunk együtt csoportjában kaphatunk. Választhatunk gerinctorna, kismama torna, alakformáló edzés és relaxáció közül.
2020-04-29 20:23:33
Igét hirdet Győri Gábor lelkész
2020-04-29 20:21:47
Igét hirdet Csóka Efraim lelkész
2020-04-29 20:19:18
Tartalom: - Domonyi László polgármester – aktuális információk - Május 5-én véradás lesz Kiskőrösön - Jótékonysági akció roma és magyar művészek részvételével - Szabó Zoltán az univerzális sportember
2020-04-28 07:26:35
2020-ban immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Trizoli Jótifuti Egyesület jótékonysági eseménye, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, s tegyen valamit a családok segítéséért. Az egyesület évente több eseményt is szervez, illetve tagjai szívesen vesznek részt sporteseményeken, hogy ezzel is esélyt teremtsenek az általuk támogatott személyeknek, családoknak. Az érzékenyítő programok szervezéséhez sok eszközre van szükségük, 2020-ban szeretnénk ehhez alapot létrehozni. Idén egy speciális utánfutóra gyűjtenek. Természetesen a Jótifuti eredeti célja is megmarad: a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat támogatják. Az eseményt 2020. június 27-én szombaton szeretnék megtartani, a járványhelyzet miatt azonban jelenleg minden bizonytalan. Ezért is kerestük meg telefonon Kúti Zoltán főszervezőt.
2020-04-24 21:46:16
Részben önkéntesek munkájával, részben pedig megrendelésre készült el az a mintegy 12 ezer maszk, mely a kiskőrösi háztartásokban került kiosztásra az elmúlt hetekben. Igazi összefogásnak lehettünk tanúi, melyből sokan kivették a részüket. Emellett az önkormányzat a 60 év felettieket telefonon is megkereste.
2020-04-24 21:44:36
Bár mindennapi életünket ezekben a hetekben a koronavírus járvány határozza meg, Kiskőrösön a gazdasági élet ha nem is a megszokott rendben, de működik. Az önkormányzat minden intézkedése azt szolgálja, hogy ne kelljen megbetegedések miatt leállni az üzemeknek, és a munkahelyek is átvészeljék e vészterhes időket.
2020-04-24 21:42:57
Április 16-án, csütörtök este megjelent az érettségi megszervezését rögzítő kormányrendelet. Kizárólag írásbeli vizsgákat szerveznek május 4-21. között. A vizsgák kilenckor kezdődnek majd, ezzel is szeretnék elkerülni, hogy a diákok egy időben utazzanak a nyolc órára munkába érkezőkkel. Egy tantanteremben legfeljebb tízen lehetnek majd, és legalább másfél méteres távolságot kell tartani. Minden épületben kötelező fertőtlenítés lesz, és igény esetén a diákoknak, a pedagógusoknak maszkot biztosítanak, de a viselését nem teszik kötelezővé. A mostani vizsgákon szerzendő érettségi bizonyítványok a jövőben is teljes körűen érvényesnek számítanak, és a felsőoktatási felvételre jogosítanak. A Kiskőrösi Evangélikus Középiskola is teljes gőzzel készül az érettségikre.
2020-04-24 21:40:45
A koronavírus járvány elleni védekezés és a rászoruló lakosság, elsősorban az idősek segítése hatalmas terhet ró Kiskőrös Város Önkormányzatára, ezért a Kiskőrös Városért Alapítvány kuratóriuma Domonyi László polgármester kezdeményezésére egy segélyalapot hozott létre. Az alap célja, hogy a nagy – és kisvállalkozók, illetőleg magánszemélyek támogatásából befolyt pénzadományokat a kialakult veszélyhelyzet elhárítására, valamint a helyi lakosság ellátására, védelmére fordítsák, ebből támogathassák a helyben lakó és arra rászoruló idős állampolgárokat.
2020-04-24 15:51:20
Domonyi László polgármester mai közleménye. 2020. április 24.
2020-04-22 21:24:11
Roma és magyar művészek ajánlják fel alkotásaikat egy jótékonysági akcióban, a befolyó összeget pedig egy általuk kijelölt alapítvány vagy segítő szervezet kapja. Az akciót Kunhegyesi Ferenc festőművész és a Dikh TV indította, hogy a nehéz helyzetben lévő rászorulókon segítsenek. A részleteket Feró osztotta meg velünk.
2020-04-22 21:22:10
A véradók és a véradásban dolgozók egészségének védelme érdekében szigorú megelőző intézkedéseket vezetett be az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradásra jelentkezőket szigorú szabályok szerint előválogatják, a legkisebb gyanú esetén a véradó a vérgyűjtési helyiségbe sem léphet be. A lehető legkisebb mértékűre csökkentették a személyes kontaktust, korlátozták a véradás helyszínén tartózkodók számát, a véradók között be kell tartani a legalább 1.5 méteres távolságot. Kötelező a véradók szabályos kézfertőtlenítése, a munkaterület gyakori szellőztetése, és a korábban meglévőkön kívül további fertőtlenítési lépéseket is beiktattak. Ennek szellemében szerveződnek a véradások a következő hetekben a kiskőrösi járásban is.
2020-04-21 19:21:45
Domonyi László polgármester pénteken irodájában fogadta stábunkat. Témánk természetesen a járványügyi helyzet, és az annak következtében meghozott városi intézkedések voltak. Különös tekintettel a piac bezárására és az üzletekben kötelező maszkhasználatra. RIPORT: Domonyi László – polgármester
2020-04-21 17:37:15
2014 februárjában nyílt meg Kiskőrösön az Árpád u. 8. szám alatt az Egészségfejlesztési Iroda, mely koordinálja, szervezi az egészségtudatos életmóddal összefüggő programokat, integrálja az egészségfejlesztési szolgáltatók tevékenységét és azokat elérhetővé teszi a lakosság számára. Az elmúlt években szervesen beépültek a kiskőrösiek mindennapjaiba az Efi programjai. Telefonon arról érdeklődtünk, hogy a jelenlegi helyzetben hogyan, milyen módon tudjátok pótolni, kiváltani a személyes találkozásokat, programokat?
2020-04-21 17:35:27
Talán többeknek ismerősen cseng Szabó Zoltán testnevelő tanár neve, aki nemcsak városunk judo- és jégkorongos életében vállal szerepet, de ha teheti, szabadidejében krosszmotorozik, nem is akárhogyan. Városunk sportembere kiválóan megállja a helyét a terepre és pályákra készült motorok nyergében. Ugyan a versenyek most fel vannak függesztve, de az élet nem áll meg. Zolival Kiss Kriszta kolléganőm beszélgetett.
2020-04-17 17:37:55
A bűncselekmények megelőzése, a közrend és közbiztonság érdekében önkéntes tevékenységet kifejtő lakosok, állampolgárok összefogása, Kiskőrösön. Ez a Kiskőrös Városi Polgárőr Egyesület, akik szabadidejüket feláldozva tesznek nap mint nap azért, hogy segítség az önkormányzat, bizonyos esetekben pedig a rendőrség munkáját, és ezzel a mi életünket is. Magyarország Kormánya a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, szigorú intézkedéseket hozott, és „veszélyhelyzetet” rendelt el az ország területére. A Kormány intézkedése közvetlenül, illetve közvetve érinti a Polgárőrséget is. Erről kérdeztük Balogh István elnököt.
2020-04-17 17:36:08
A véradók és a véradásban dolgozók egészségének védelme érdekében szigorú megelőző intézkedéseket vezetett be az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradásra jelentkezőket szigorú szabályok szerint előválogatják, a legkisebb gyanú esetén a véradó a vérgyűjtési helyiségbe sem léphet be. A lehető legkisebb mértékűre csökkentették a személyes kontaktust, korlátozták a véradás helyszínén tartózkodók számát, a véradók között be kell tartani a legalább 1.5 méteres távolságot. Kötelező a véradók szabályos kézfertőtlenítése, a munkaterület gyakori szellőztetése, és a korábban meglévőkön kívül további fertőtlenítési lépéseket is beiktattak. Ennek szellemében szerveződnek a véradások a következő hetekben a kiskőrösi járásban is.
2020-04-17 17:34:02
2014 februárjában nyílt meg Kiskőrösön az Árpád u. 8. szám alatt az Egészségfejlesztési Iroda, mely koordinálja, szervezi az egészségtudatos életmóddal összefüggő programokat, integrálja az egészségfejlesztési szolgáltatók tevékenységét és azokat elérhetővé teszi a lakosság számára. Az elmúlt években szervesen beépültek a kiskőrösiek mindennapjaiba az Efi programjai. Telefonon arról érdeklődtünk, hogy a jelenlegi helyzetben hogyan, milyen módon tudjátok pótolni, kiváltani a személyes találkozásokat, programokat?
2020-04-17 17:32:09
Evangélikus istentiszteletet láthatnak a következő mintegy fél órában. Igét hirdet Farkas Sándor lelkész.
2020-04-17 17:30:03
Igét hirdet Pénzes Péter lelkipásztor.
2020-04-17 17:27:48
A pünkösdi közösséghez ezen a napon is Csóka Efraim lelkipásztor szól.
2020-04-17 17:15:02
Roma és magyar művészek ajánlják fel alkotásaikat egy jótékonysági akcióban, a befolyó összeget pedig egy általuk kijelölt alapítvány vagy segítő szervezet kapja. Az akciót Kunhegyesi Ferenc festőművész és a Dikh TV indította, hogy a nehéz helyzetben lévő rászorulókon segítsenek. A részleteket Feró osztja meg velünk.
2020-04-17 16:46:14
Nem lesznek további korlátozások a hétvégére. A maszk használata kötelező az üzletekben. Nincs fertőzött a városban.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.