Szentpéteriék a Néróval kezdték a szüretet

2019-08-23 17:00:27
Szentpéteri Attila és családja 65 hektáron gazdálkodik. Minden boruk alapanyagát maguk termelik. Pincéjükben fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű borok készülnek, melyek nem csak a helyi, de megyei, országos, sőt európai megmérettetéseken is előkelő minősítést szereznek. Augusztus 12-én hivatalosan is elkezdődött a szüret Kiskőrösön. Szentpéteriék a Néróval kezdték, majd párhuzamosan elindították az Irsai betakarítását is. Mindent kézzel szedve, ládázva a legjobb minőség érdekében. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Szüreti Napokon már újbort is kóstolhatunk náluk.
RIPORT: Szentpéteri Attila – borász, tulajdonos – Szentpéteri Borpince