2022. október 4. kedd - Ferenc napja van

HÍREK

Sport

2020-05-13 08:40:48
A kiskőrösi férfi kézilabdázás aranykorában az ország legjobb csapatai és játékosai is megfordultak a városi sportcsarnok parkettáján, hiszen a 1998-tól 2001-ig az első osztályban szerepelt a csapat. A legsikeresebb az 1999-2000-es bajnokság volt, amikor a tabella 4. helyén zárt a gárda. Ennek az időszaknak volt az egyik kiemelkedő találkozója az 1999. októberében lejátszott Kiskőrösi KKC – Dunaferr SE találkozó.
2020-05-13 08:38:18
Az 1999–2000-es magyar férfi kézilabda-bajnokság a negyvenkilencedik kézilabda-bajnokság volt. Tizenkét csapat indult el, a csapatok két kört játszottak. Ott volt köztük a Kiskőrösi KKC is, mely története legsikeresebb időszakát élte ekkor. 2000. március 6-án a Pick Szeged együttesét fogadta hazai pályán. A bajnokságot a Tisza parti gárda a 3., a mieink pedig a 4. helyen zárták. Ezt a mérkőzést elevenítjük fel most. A kommentátor: Harangozó Péter.
2020-05-11 22:25:44
Megkezdődött a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza. Május 4-én hatályba léptek a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések is: a rendelet értemében sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel. A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni. Az új rendelkezések kapcsán kérdeztük a Rajz Attila Jégpályán Szekeres Károlyt, a HC Kiskőrös klubelnökét.
2020-05-07 09:59:46
Egy újabb mérkőzés a kiskőrösi férfi kézilabdázás aranykorából. Az 1999–2000-es magyar férfi kézilabda-bajnokság a negyvenkilencedik kézilabda-bajnokság volt. Tizenkét csapat indult el az NB I-ben, a csapatok két kört játszottak. Ott volt köztük a Kiskőrösi KKC is, mely története legsikeresebb időszakát élte ekkor. 2000. március 20-án a Fotex-Veszprém együttesét fogadta hazai pályán. Ezt a mérkőzést elevenítjük fel most. A kommentátor: Harangozó Péter.
2020-05-06 20:53:18
2020-ban immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Trizoli Jótifuti Egyesület jótékonysági eseménye, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, s tegyen valamit a családok segítéséért. Az egyesület évente több eseményt is szervez, illetve tagjai szívesen vesznek részt sporteseményeken, hogy ezzel is esélyt teremtsenek az általuk támogatott személyeknek, családoknak. Az érzékenyítő programok szervezéséhez sok eszközre van szükségük, 2020-ban szeretnénk ehhez alapot létrehozni. Idén egy speciális utánfutóra gyűjtenek. Természetesen a Jótifuti eredeti célja is megmarad: a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat támogatják. Az eseményt 2020. június 27-én szombaton szeretnék megtartani, a járványhelyzet miatt azonban jelenleg minden bizonytalan. Ezért is kerestük meg telefonon Kuti Zoltán főszervezőt.
2020-05-04 21:46:22
Hétfőtől megkezdődik a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a vasárnap online sajtótájékoztatón. Május 4-én hatályba léptek a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések is: a rendelet értemében sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel – erről már a sportért felelős államtitkár beszélt. Szabó Tünde hozzátette, a rendelet alapján mind a versenyrendszerben szervezett, mind pedig a versenyrendszeren kívüli, tehát a szabadidős, illetve diáksport-rendezvények megtartása engedélyezett, amennyiben a szervezők biztosítani tudják, hogy arra zárt körülmények között, zárt létesítményben vagy nézők elől elzárható területen kerül sor, és arra nézők nem léphetnek be. A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni. Az új rendelkezések kapcsán kerestük telefonon Harangozó Pétert, aki amellett, hogy a Kőrösszolg Kft. sport- és rendezvényszervező részlegének vezetője, a Kiskőrösi KSK-t is irányítja.
2020-04-29 20:25:22
Már 740 tagja van a facebookon annak a privát csoportnak, mely Timi csoportos órái néven fut a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda égisze alatt. Tagai Tímea gyógytornász 2015-ben végzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, jelenleg a város legnagyobb edzőtermében dolgozik, ahol csoportos és egyéni órákon is felkereshettük őt. A jelenlegi korlátozások miatt csoportos órák nincsenek, ezeket Timi online tartja ingyenesen, melyekről információkat az EFI Mozogjunk együtt csoportjában kaphatunk. Választhatunk gerinctorna, kismama torna, alakformáló edzés és relaxáció közül.
2020-04-28 07:26:35
2020-ban immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Trizoli Jótifuti Egyesület jótékonysági eseménye, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, s tegyen valamit a családok segítéséért. Az egyesület évente több eseményt is szervez, illetve tagjai szívesen vesznek részt sporteseményeken, hogy ezzel is esélyt teremtsenek az általuk támogatott személyeknek, családoknak. Az érzékenyítő programok szervezéséhez sok eszközre van szükségük, 2020-ban szeretnénk ehhez alapot létrehozni. Idén egy speciális utánfutóra gyűjtenek. Természetesen a Jótifuti eredeti célja is megmarad: a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat támogatják. Az eseményt 2020. június 27-én szombaton szeretnék megtartani, a járványhelyzet miatt azonban jelenleg minden bizonytalan. Ezért is kerestük meg telefonon Kúti Zoltán főszervezőt.
2020-04-21 17:37:15
2014 februárjában nyílt meg Kiskőrösön az Árpád u. 8. szám alatt az Egészségfejlesztési Iroda, mely koordinálja, szervezi az egészségtudatos életmóddal összefüggő programokat, integrálja az egészségfejlesztési szolgáltatók tevékenységét és azokat elérhetővé teszi a lakosság számára. Az elmúlt években szervesen beépültek a kiskőrösiek mindennapjaiba az Efi programjai. Telefonon arról érdeklődtünk, hogy a jelenlegi helyzetben hogyan, milyen módon tudjátok pótolni, kiváltani a személyes találkozásokat, programokat?
2020-04-21 17:35:27
Talán többeknek ismerősen cseng Szabó Zoltán testnevelő tanár neve, aki nemcsak városunk judo- és jégkorongos életében vállal szerepet, de ha teheti, szabadidejében krosszmotorozik, nem is akárhogyan. Városunk sportembere kiválóan megállja a helyét a terepre és pályákra készült motorok nyergében. Ugyan a versenyek most fel vannak függesztve, de az élet nem áll meg. Zolival Kiss Kriszta kolléganőm beszélgetett.
2020-04-16 09:15:33
20 évvel ezelőtt aranykorát élte a kiskőrösi férfi kézilabdázás. Akkoriban az NB I-es bajnokságban szerepelt a hazai csapat, és olyan nagyszerű ellenfeleket láthattunk a városi sportcsarnokban, mint a Dunaferr SE, a Fotex-Veszprém, vagy a Pick-Szeged. Bizonyára sokan tekintenek vissza jóleső nosztalgiával erre az időszakra. Most, amikor élőben nem láthatunk sporteseményeket, felidézünk néhányat a legnagyobb meccsekből. Az akkori élményeiről faggattuk telefonon kommentátorunkat, Harangozó Pétert.
2020-04-14 02:16:28
Az MLSZ Elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban – március 16-án azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig. A felfüggesztés idejére mindennemű személyes részvételű sporttevékenységet szüneteltetni kell. Az Elnökség felhívta a sportszervezeteket a sportolók és sportszakemberek otthon tartózkodására vonatkozó előírások megalkotására és betartására. Ennek szellemében a Kiskőrösi Labdarúgó Klub játékosai is csak egyéni edzéseket végeznek.
2020-04-14 02:15:14
1999. november elsején került a Kiskőrös TV képernyőjére a mai adásunk harmadik, legnagyobb részében látható sportesemény. Akkoriban az NB I-es férfi kézilabda-bajnokságban szerepelt a hazai csapat, és október végén a későbbi bajnok Dunaferr SE csapatát fogadták hazai pályán. Bizonyára sokan tekintenek vissza majd jóleső nosztalgiával erre a meccsre, melynek előzményeiről Harangozó Pétert kérdeztük.
2020-04-08 19:32:36
A mozgás igen fontos kicsiknek és nagyoknak. Azon túl, hogy fitten tart, erősíti az immunrendszert és segíti a lelki egészség megőrzését is, így most még fontosabb, hogy ebben a mindenkinek nehéz időszakban erre is figyeljünk! Aki ismeri Pásztor Gyula tanárurat, az tudja, hogy a rendszeres sport, mozgás neki és családja életének is egyik alap pillére, mindennapjaik része. A mostani járványügyi helyzet miatti karantén egy teljesen új helyzetet teremtett számukra is. Mint annyi minden mást, a napi sportot is szűk keretek között kell megszervezni. Emellett pedig Gyula bácsi a tanítványain is rajta tartja a szemét távolról.
2020-04-06 21:08:20
A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2020. március 14-én 0:00 órai hatállyal a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány rendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. Ezúttal a Kiskőrösi Női Kézilabda Egyesületnél érdeklődtünk, hogyan készülnek a csapatok a folytatásra.
2020-03-30 19:26:25
Közgyűlést tartott nemrégiben a Soltvadkert Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület. Az eseményen tájékoztató hangzott el a 2020 évi horgászversenyről és környezetvédelmi napról. Mindez természetesen még a koronavírus járvány magyarországi elterjedése előtt történt.
2020-03-30 19:22:53
A NOB március 24-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztja az olimpiát, amelyet legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. Két nappal később pedig megkezdte munkáját a "Tokió 2020 újrakezdés" nevű munkacsoport, amelynek első feladata, hogy kijelölje a játékok új időpontját. A halasztás természetesen a paralimpiát is érinti. Erről kérdeztük telefonon Suba Róbertet, a 2016-os riói játékok ezüstérmes parakajakosát.
2020-03-26 08:15:34
Kalocsára került az idei, 33. Holló János Emlékverseny fődíja. A Kiskőrös LC által szervezett hagyományos teremlabdarúgó torna a serdülő korosztálynak ad megmérettetési lehetőséget a felkészülési időszakban. A második helyen a Kiskőrös LC csapata, míg a harmadikon az Akasztói Focisuli végzett. Negyedik lett a Solt, ötödik pedig a Kiskunhalas.
2020-03-24 16:24:01
A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2020. március 14-én 0:00 órai hatállyal a koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány rendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. A Kiskőrösi KSK március 14-i hazai mérkőzését tehát már nem játszotta le. Edzéseket sem tartanak azóta, mindenki egyénileg mozog, amennyire lehetséges.
2020-03-18 20:19:34
Erdélyből, Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek csapatok a 8. Classic Winter Jégkorongtornára, melyet március 6-8. között rendezett a HC Kiskőrös a Rajz Attila Jégpályán. A megmérettetésen két kategóriában 9 csapat mérkőzött egymással, és a 30 felettiek között a Morisson, a negyven + korosztályban pedig az Old Boys Liptószentmiklós győzött.
2020-03-18 20:16:13
A Kiskőrös LC U13-as korosztály számára rendezett tornáján mindössze 3 csapat vett részt. Az ellenfelek Bácsalmásról és Kiskunfélegyházáról érkeztek, és oda-visszavágós rendszerben bonyolították a megmérettetést.
2020-03-16 18:44:33
A kormány pénteki határozata értelmében hétfőtől új oktatási rend lépett életbe az országban. Az iskolásokra vonatkozó döntést követően a Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-tól határozatlan időre felfüggesztette az összes utánpótlás-korosztályú bajnokságát az U19 és fiatalabb korosztályokban. A hétvégén még játszottak zárt kapu mögött. A Kiskőrös LC megyei I. osztályú csapata szombaton 1-4-es győzelmet aratott Kerekegyházán.
2020-03-16 18:43:19
A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2020. március 14-én 0:00 órai hatállyal a koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány rendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. A hétvégi mérkőzések tehát már elmaradtak, de hétközi korosztályos meccsekről még vannak információk.
2020-03-16 18:42:06
16. alkalommal került megrendezésre az idei esztendőben a Petőfi Kupa Asztalitenisz-torna. A megmérettetésre március 15-én két helyszínen került sor. 11 településről közel 70-en fogadták el a szervezők meghívását. A tornán készült felvételeink következnek.
2020-03-12 21:41:14
Véget ért a 2019-2020-as amatőr teremlabdarúgó bajnokság küzdelemsorozata. Nagy csatában az Agroline lett az idei bajnok. A sorozat gólirálya 22 találattal Bányai Máté lett a Protokon csapatából. A legjobbnak az Agroline focistája, Rakiás Milán bizonyult. A kapusok közül a Matéza hálóőre, Váczi Szabolcs emelkedett ki. A legsportszerűbb csapat a Néró lett. A főszereplőket az eredményhirdetés után kérdeztük. RIPORTOK: Tóth László – csapatvezető - Agroline Bányai Máté – Protokon Váczi Szabolcs – Matéza
2020-03-10 16:32:50
Erdélyből, Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek csapatok a 8. Classic Winter Jégkorongtornára, melyet a hétvégén rendezett a HC Kiskőrös a Rajz Attila Jégpályán. A megmérettetésen két kategóriában 9 csapat mérkőzött egymással, és a 30 felettiek között a Morisson, a negyven + korosztályban pedig az Old Boys Liptószentmiklós győzött.
2020-03-10 16:29:50
A 18. fordulót rendezték a hétvégén a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokágban. A Kiskőrös LC a Bácsalmási PVSE gárdáját látta vendégül. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult.
2020-03-10 16:27:15
Újabb győzelmet aratott a Kiskőrösi NKSZSE megyei I. osztályú felnőtt csapata a hétvégén. A lányok hazai pályaként ezúttal Nemesnádudvaron játszottak, és 16-13-as félidő után 31-28-ra nyertek a Kiskunmajsai KC ellen.
2020-03-10 16:24:52
A tabellát vezető Tungsram SE otthonában, Nagykanizsán lépett pályára szombaton a Kiskőrösi KSK az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság dél-nyugati csoportjában. A hazaiak esélyt sem adtak a mieinknek, hiszen már a félidőben 8 góllal mentek. A vége 33-24 lett oda. Sajnos az ifiknek sem sikerült a bravúr, 13-11-es félidő után 30-22-re kaptak ki.
2020-03-10 15:30:13
Az eddigi legjobbra sikerült a HC Kiskőrös Hockey Club szervezésében a 8th Classic Winter Torna március 6-7-8-án, a kiskőrösi Rajz Attila jégpályán. A sokadik alkalomnak köszönhetően a szervezési feladatok megvalósítása simán és gördülékenyen zajlott.
2020-03-09 11:05:40
7 évvel ezelőtt Kecskeméten szervezte meg először a Trizoli Jótifuti Egyesület azt a farsangi jelmezes futást, mely immár második éve Kiskőrösön is nagy feltűnést kelt. A felhívásra ezúttal is több mint 40-en érkeztek a főtérre, hogy jókedvűen, maskarában, hosszabb rövidebb távot megtéve űzzék el a telet. RIPORT: Kúti Zoltán – Trizoli Jótifuti Egyesület
2020-03-05 08:40:43
A szervezők legnagyobb örömére itthon maradt az idei Wattay Kupa. A négycsapatos fiú kézilabdatornán a másik helyi csapat, a KEVI gárdája bizonyult a legnagyobb ellenfélnek. Ők vihették haza az ezüstérmet. A harmadik helyen a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Középiskola, a negyediken pedig az ugyancsak halasi, Szilády Áron Református Gimnázium végzett. RIPORT: Fenyvesi Éva – edző – Wattay DSE
2020-03-05 08:36:46
Gyulán rendezték februárban a Diákolimpia negyedik korcsoportos futsal országos döntőjét, ahol Bács-Kiskun megyét a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola csapata képviselte Biácsi Gábor vezetésével. RIPORT: Biácsi Gábor – edző – Bem DSE fotók: www.mdsz.hu
2020-03-04 11:19:28
Megyei I. osztályú női kézilabda mérkőzés 2020. február 22. Kiskőrös Kommentátor: Czérna János
2020-03-04 11:00:51
13-13-as félidő után 25-26-ra nyert a Kiskőrösi KSK NB II-es férfi kézilabda csapata a bajnokság hétvégi fordulójában a Rinyamenti KC vendégeként Nagyatádon. Ezzel nagyon fontos két pont birtokába jutottak a fiúk. Az ifik magabiztos, 22-32-es győzelmet arattak.
2020-03-04 10:57:31
Magabiztos győzelmet aratott a Kiskőrösi NKSZSE megyei I. osztályú kézilabda csapata szombaton Tiszakécskén. A Balogh Tészta TVSE otthonában a 14-17-es félidőt még sikeresebb második játékrész követte, így 24-33 lett a vége.
2020-03-03 12:38:12
7 évvel ezelőtt Kecskeméten szervezte meg először a Trizoli Jótifuti Egyesület azt a farsangi jelmezes futást, mely immár második éve Kiskőrösön is nagy feltűnést kelt. A felhívásra ezúttal is több mint 40-en érkeztek a főtérre, hogy jókedvűen, maskarában, hosszabb rövidebb távot megtéve űzzék el a telet.
2020-02-27 09:08:53
Három év alatt 43 500 embert mozgat meg a Magyar Szabadidősport Szövetség a „Magadért sportolj” elnevezésű programsorozattal, melynek célja a prevenciós egészségfejlesztés. Az Európai Unió által támogatott projekt február 20-án Kiskőrösre érkezett. A helyszín az EGYMI tornaterme volt.
2020-02-27 09:06:31
A Magyar Jégkorong Szövetség egy új típusú országos versenysorozatot indított 3X3 felnőtt kispályás jégkorong torna néven. Ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez csatlakozott a kiskőrösi Rajz Attila jégpálya is, amely 2 alkalommal ad otthont a versenysorozatnak. Stábunk az első, február 12-i eseményre látogatott ki.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.