HÍREK

Közélet

2020-03-28 11:09:06
2020. március 19. napján a Kormány kihirdette az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló rendeletét, melynek értelmében az alábbiak kerültek elrendelésre:
2020-03-28 11:06:29
A koronavírus-járvány idején a legveszélyeztetettebb kategóriába tartozik az idősebb korosztály. Megvédeni Önöket úgy tudjuk, ha Önök is együttműködnek ebben. Nagyon fontos, hogy a járvány lezajlásáig lakásukban vagy házukban maradjanak, ne menjenek ki az utcára, ne kerüljenek közel másokhoz! Kérjük, hogy akik a 70. életévüket betöltötték, ne hagyják el lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket! Akinek gondot jelent saját maga ellátása, és ezt hozzátartozói, ismerősei sem tudják megoldani, kérem, jelezze az önkormányzat felé!
2020-03-28 11:03:48
Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van. A ténylegesen megfertőződöttek száma nyilvánvalóan jóval nagyobb, mint az igazolt fertőzött szám. Felelősség és együttműködés kellene a koronavírus elleni küzdelemben, ez sajnos nem mindenütt tapasztalható. A kormány szerdán jelentette be, hogy újabb 15 milliárd forintot biztosít a védekezéshez, amiből egészségügyi eszközöket vásárolhat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Telefonon értük el Font Sándor országgyűlési képviselőt.
2020-03-27 19:43:25
Evangélikus istentisztelet következik. Igét hirdet Kecskeméti Pál lelkész. Találkozásra hívunk a képernyő elé minden evangélikust és felekezeti hovatartozástól függetlenül bárkit, aki igére és istentiszteleti közösségre vágyik.
2020-03-27 19:41:17
A járvány időszaka rámutat törékenységünkre és arra, hogy a saját és mások életére vigyáznunk kell. Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban. Gyakoroljuk a nagylelkűség erényét, és ebben a helyzetben különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra. Olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményében. E gondolatok jegyében ajánlom figyelmükbe a most következő szentmisét, melyet Seffer Attila esperes atya celebrál.
2020-03-27 19:37:18
Szünetelteti közösségi alkalmait a Kiskőrösi Baptista gyülekezet is. Istentiszteleteiket vasárnap délelőttönként élőben közvetítik youtube csatornájukon, de azokra gondolva, akik nem igazodnak el az internet világában, itt a Kiskőrös TV-ben is hallhatnak igehirdetést. Át is adom a szót Győri Gábor lelkipásztornak.
2020-03-27 19:34:40
A Kiskőrösi Pünkösdi Gyülekezet tagjaihoz, és a Kiskőrös TV nézőihez szól Csóka Efraim lelkipásztor.
2020-03-26 21:38:31
Ünnepi szentmisét tartottak március 19-én csütörtökön a közösség védőszentjének főünnepén, a kiskőrösi Szent József Katolikus Templomban. Az eseményt stábunk rögzítette, és most megosztjuk Önökkel is.
2020-03-26 08:21:41
A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget, az iskoláknak és a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult szituációhoz. Március 16-án tantermen kívüli, digitális munkarendre álltak át az iskolák. Ennek kapcsán beszélgettünk Filus Tiborral, a képviselő-testület Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottságának elnökével.
2020-03-26 08:19:54
Az elmúlt hetekben lezajlottak az iskolanyitogató programok a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában. Február 27-én, március 5-én és március 12-én egyenként mutatkozott be a három tagozat. Hasznos információkkal várták a szülőket, a leendő elsősök pedig játékos foglalkozáson ismerkedtek a tanítónénikkel és az intézménnyel. A most következő riport még azelőtt készült, hogy elrendelték volna az iskolák bezárását a koronavírus-járvány miatt.
2020-03-20 20:18:45
A koronavírus gyors terjedése miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház elnöksége is arra kérte a gyülekezeteket, lelkipásztorokat és egyháztagokat, hogy szüneteltessenek minden egyházi alkalmat. Ez vonatkozik többek között az istentiszteletekre, áhítatokra, jegyes-oktatásra, bibliaórára, konfirmáció-előkészítésre, ifjúsági alkalmakra, baba-mama körökre, egyházi testületi ülésekre. Kérik, hogy a lelkészi hivatalban telefonügyeletet tartsanak, az egyházközségek az adminisztrációt online intézzék, temetésekkor csak a szűk család vegyen részt a szertartáson. Felhívják minden egyháztag figyelmét, hogy a reformatus.hu honlapon minden reggel online áhítatot tartanak, továbbá vasárnap délelőtt online istentiszteletet közvetítenek. Pénzes Péter református lelkipásztor hirdet igét ezúttal ezen a csatornán, a következő percekben.
2020-03-20 19:57:29
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a rájuk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a koronavírus járvány Magyarországon való megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben, visszavonásig elrendeli, hogy a templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei ne zárjanak be. Mégis felelősen és körültekintően kell eljárni, ezért a nyilvános liturgia 2020. március 22., Nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden kell megtartani. A paptestvéreket arra kérik, hogy továbbra is tartsanak templomainkban vagy megfelelő kápolnában szentmiséket, tanúságot téve arról, amit a Katolikus Egyház Katekizmusa is tanít, hogy az Eucharisztia az Egyház életének középpontja. A híveket pedig arra bátorítják, hogy otthonról kapcsolódjanak be a szent cselekménybe, ezzel is kifejezve, hogy minden szentmisében az egész Egyház egyesül Krisztus áldozatával. Seffer Attila esperes atya gondolatai következnek.
2020-03-20 19:54:35
A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei körlevelet intéztek egyházuk gyülekezeteihez, amelyben nyomatékosan azt tanácsolják az egyházközségeknek, hogy 2020. március 16-tól kezdve bizonytalan ideig, de legalább virágvasárnapig ne tartsanak sem istentiszteleti, sem egyéb gyülekezeti alkalmat. A lelkészektől változatlanul azt kérik, hogy lelkigondozó odaadással figyeljenek a hívekre, különösen az idősekre, a betegekre és az egyedül élőkre. Éljenek az online közvetítés vagy akár a hagyományos média eszközeivel. A kormány utasításait a személyes kapcsolatok elkerülésére – beleértve adott esetben az önkéntes karantént – vegyük nagyon komolyan, és ezek megtartására kérjünk másokat is. Ennek megfelelően a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezetben sem tartanak mostantól egy ideig semmilyen alkalmat, így az igehirdetés a Kiskőrös Televízión keresztül jut majd el a Önökhöz.
2020-03-20 19:46:33
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 73-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. – adta hírül pénteken reggel a koronavirus.gov.hu portál. A járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezéskor terjed a fertőzés. Ahogy dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos fogalmazott, már "Magyarországon is bárhol jelen lehet a vírus”. Ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be az szabályokat és az ajánlásokat.
2020-03-20 19:44:20
A koronavírus utáni időkre gondolva készítettünk riportot még az elmúlt héten Lasztovicza Lászlóval, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola igazgatójával. Beszélgetésünk nagyrészt a leendő elsősök szüleit látja el információkkal. Az interjú elkészítésekor még nem tudtuk, hogy március 16-tól zárva lesznek az iskolák.
2020-03-20 15:44:45
A járványhelyzettel kapcsolatos aktuális kérdésekről beszélgettünk Domonyi László polgármesterrel.
2020-03-19 16:37:53
Kiskőrös Város Polgármestere ezúton tájékoztatja a Város lakosságát a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb intézkedéseiről:
2020-03-19 12:33:09
Kiskőrös Város Polgármestere megkereste városunkban működő legnagyobb létszámú foglalkoztatókat azzal, hogy a kialakult veszélyhelyzetben adjanak tájékoztatást arról, hogy a napi tevékenységük és működésük hogyan alakul ebben az időszakban? Milyen járványügyi óvintézkedéseket tettek saját és munkavállalóik egészségének megőrzése és védelme érdekében ?
2020-03-18 20:23:21
Magyarország legrégebbi irodalmi emlékháza a kiskőrösi Petőfi szülőház. Sok neves vendég megfordult már a nádfedelű hajlék falai között, ám ritka alkalom az, amikor egy hazánkba akkreditált külföldi diplomata teszi tiszteletét az emlékhelyen, és hajt fejet városunk szülötte, a magyarok legnagyobb költője előtt. Március 10-én Iain Lindsay, az Egyesült Királyság nagykövete látogatott el Kiskőrösre. A magyarul kiválóan beszélő diplomata Aszódi Attila kíséretében érkezett városunkba. Délelőtt az evangélikus gimnáziumban vett részt egy órán, majd a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban találkozott Domonyi László polgármesterrel és Szedmák Tamás alpolgármesterrel. Az intézményben dr. Filus Erika igazgató kalauzolta a vendéget, aki készségesen válaszolt kérdéseinkre is.
2020-03-18 16:20:56
Kiskőrös Város Polgármestere a lakosság által is ismert veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon a zöldséges piac bezárásának enyhítésére megegyezett a termelőkkel, akik elérhetőségüket megadva vállalták, hogy termékeik házhoz szállításával hozzájárulnak az Önök további ellátásához. Köszönetünket fejezzük ki ezen termelőknek a veszélyhelyzetben tanúsított rugalmas magatartásukért.
2020-03-17 15:04:32
Kiskőrös Város Polgármestere a lakosság által is ismert veszélyhelyzetre való tekintettel Magyarország Kormánya döntései alapján a mai napon az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot:
2020-03-17 14:56:20
Kiskőrös Város Polgármestere a lakosság által is ismert veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon további szükséges intézkedések tett, amelyeket az alábbiakban közli Kiskőrös Város lakosságával:
2020-03-17 13:08:16
Domonyi László polgármester volt a vendégünk kedden, aki többek között a koronavírus-járvány elleni védekezés legújabb helyi intézkedéseiről is tájékoztat. A teljes beszélgetést március 18-án szerdán 18.40-től láthatják a KÖRKÉP után a Kiskőrös Televízióban.
2020-03-14 22:33:34
25 évvel ezelőtt valósította meg ötletét Kósa Gyula, s szervezte meg első versenyét. Néhány év alatt azonban kinőtte magát, s új lehetőség után nézett az ötletgazda. Így találkozott Csengődi Istvánnal, az István Borház tulajdonosával, aki örömmel vállalta át a házigazda szerepét. Ennek immár 20 éve.
2020-03-14 18:58:27
Kiskőrös Város Polgármestere március 11-én szerdán délelőtt közleményben tudatta, majd délután kameránk előtt is megerősítette, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezést irányító Operatív Törzs szakmai ajánlását elfogadva törli az ünnepi hétvége minden városi eseményét. Stábunk rögzítette ma délelőtt a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája ünnepi műsorát, melyet egy hét múlva láthatnak itt a Kiskőrös Televízióban. Domonyi László polgármester ünnepi gondolatait pedig ugyancsak a képernyők előtt ülve hallgathatják meg.
2020-03-14 18:49:05
Kiskőrös Város Polgármestere a lakosság által is ismert veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon rendkívüli egyeztetésre hívta össze a városban működő közoktatási, köznevelési és szociális intézményvezetőket és üzemeltetőket. Az általános és középiskolai oktatással kapcsolatos változásokra az intézményvezetők nyilatkozatai szerint megnyugtatóan felkészültek. A további oktatással és a tanulóik étkeztetésével kapcsolatos intézkedéseikről önálló közleményeikben tájékoztatják az érintetteket.
2020-03-13 22:38:12
Március elején elkezdődött Kiskőrösön a hagyományos lakossági fórumok sorozata. Ehhez kapcsolódva mi is vendégül látunk stúdiónkban minden önkormányzati képviselőt, hogy munkájáról, a fórumon elhangzottakról és a jövő terveiről kérdezzük. Ezen a héten Szedmák Tamás és Pethő Attila volt a vendégünk.
2020-03-13 22:18:05
Magyarország legrégebbi irodalmi emlékháza a kiskőrösi Petőfi szülőház. Sok neves vendég megfordult már a nádfedelű hajlék falai között, ám ritka alkalom az, amikor egy hazánkba akkreditált külföldi diplomata teszi tiszteletét az emlékhelyen, és hajt fejet városunk szülötte, a magyarok legnagyobb költője előtt. Kedden Iain Lindsay, az Egyesült Királyság nagykövete látogatott el Kiskőrösre.
2020-03-13 22:15:48
Az elmúlt hetekben lezajlottak az iskolanyitogató programok a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában. Február 27-én, március 5-én és március 12-én egyenként mutatkozott be a három tagozat. Hasznos információkkal várták a szülőket, a leendő elsősök pedig játékos foglalkozáson ismerkedtek a tanítónénikkel és az intézménnyel.
2020-03-13 22:12:04
Március elején elkezdődött Kiskőrösön a hagyományos lakossági fórumok sorozata. Ehhez kapcsolódva mi is vendégül látunk stúdiónkban minden önkormányzati képviselőt, hogy munkájáról, a fórumon elhangzottakról és a jövő terveiről kérdezzük. Ezen a héten Szedmák Tamás és Pethő Attila volt a vendégünk.
2020-03-13 22:04:36
A Biblia leírása szerint Noé bárkája egy nagy méretű hajó volt, melyet Noé Isten parancsára épített, hogy megmentse családját és a Föld állatvilágát az özönvíztől. A történet olvasható a Bibliában, Mózes első könyvében. Ez volt a témája az elmúlt három hétben a Harangvirág Evangélikus Óvoda aktuális projektjének.
2020-03-13 22:01:00
Hogyan termeljünk több pénzt vállalkozásunknak nem csak digitális megoldásokkal? Erre a kérdése is választ kaphattak azok a vállalkozók, akik regisztráltak a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Input program által szervezett Vállalkozói Információs Napra, melyet március 5-én tartottak a Kurta Kocsmában.
2020-03-12 09:54:16
Megjelent és délután háromkor hatályba is lépett a koronavírus miatt veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet szerdán a Magyar Közlönyben. "A kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki" - olvasható a rendeletben. A kormány a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt jelöli ki. A miniszterelnököt feladatának ellátásában a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti. A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek. A kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja. Hozzátették: a kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában. A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely kora délután jelentette be, hogy rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. Szerdán délután a bejelentés után a Kiskőrös TV stábja Domonyi László polgármesterrel készített interjút.
2020-03-09 10:57:23
A Kiskőrösi Rendőrkapitányság hírei Baltás Adrienn c. r. zászlós – balesetvizsgáló- Kiskőrösi Rendőrkapitányság
2020-03-09 10:52:39
Ezen a héten elkezdődött Kiskőrösön a hagyományos lakossági fórumok sorozata. Ehhez kapcsolódva mi is kifaggatunk minden héten egy önkormányzati képviselőt munkájáról, a fórumon elhangzottakról és a jövő terveiről. Első vendégünk Ungvári Ferenc volt. STÚDIÓBESZÉLGETÉS: Ungvári Ferenc – önkormányzati képviselő – 2. sz. választókerület
2020-03-09 10:19:45
Hogyan termeljünk több pénzt vállalkozásunknak nem csak digitális megoldásokkal? Erre a kérdése is választ kaphattak azok a vállalkozók, akik regisztráltak a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az INPUT program által szervezett Vállalkozói Információs Napra, melyet március 5-én tartottak a Kurta Kocsmában.
2020-03-05 08:47:24
Talán még távolinak tűnik 2023, ám az ország számos intézménye és szervezete már javában készül Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára. A nemzet lánglelkű költője 1823. január elsején Kiskőrösön jött világra, így természetesen városunk is kiemelt szerepet szeretne játszani a közelgő emlékév eseményeiben. Ennek előkészítéseként a hagyományos március 15-i program idén kibővül. RIPORT: Szedmák Tamás – alpolgármester
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.