2022. október 7. péntek - Amália napja van

HÍREK

Közélet

2020-06-19 21:23:17
Nagy Imre és mártírtársai előtt hajtott fejet a város a Kiskőrös Város Önkormányzata a Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottság által szervezett megemlékezésen június 16-án az egykori miniszterelnökről elnevezett téren. Ezt követően megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc mellszobrát is a katolikus templom előtt.
2020-06-19 21:20:34
A Schlosser-Bau Építőipari, Beruházó- és Kereskedelmi Kft. nyerte a közbeszerzési eljárást, és építheti meg a Kőrisfa utcában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Kiskőrös Város Önkormányzata által megvalósítandó új 6 csoportos óvodát. A projekt célja a Thököly utcai, valamint a Mohácsi utcai összesen 5 csoportos óvoda kiváltása és egy plusz csoportszoba létrehozása.
2020-06-19 21:14:50
A „Megóvlak” Állatbarát Alapítvány célja az állatvédelem, az otthontalan állatok átmeneti gondozása, orvosi ellátása, majd mihamarabb szerető gazdihoz segítése. Fontos célkitűzésük az állatkínzásokkal szembeni hatékony fellépés. Az alapítvány 2007 óta működik tevékenységét adományokból és a felajánlott jövedelemadó 1%-ból finanszírozza. Az így összegyűjtött pénzösszeget teljes mértékben céljaik megvalósítására fordítják, felhasználását a 7 tagú kuratórium felügyeli. Programjainkról mi is rendszeresen beszámolunk itt a Kiskőrös Televízióban. Az elmúlt időszakban ezek ugyan elmaradtak, mi azért megkerestük őket, hogy érdeklődjünk hogylétük felől.
2020-06-19 21:13:12
Száz út vár ránk. Énekelték szombaton délelőtt a Bem József Általános Iskola végzősei, akik szigorú szabályok között, szűk körben búcsúztak az intézménytől. Az eseményen operatőreink is részt vettek, hogy azok is részesei lehessenek, akik személyesen nem lehettek ott.
2020-06-19 21:11:12
Sokat beszéltünk az elmúlt hetekben, hónapokban a koronavírus-járványról, mely március közepén a feje tetejére állította az életünket. Biztos vagyok azonban abban, hogy legalább egy pozitív dolgot mindenki tud mondani, amit e rendkívüli helyzetnek köszönhetünk. Én máris mondok egyet, és ezzel szeretném felvezetni a most következő műsorrészt. A járvány magyarországi megjelenésével bezárták kapuikat a templomok is. Ez vezetett ahhoz, hogy a helyi felekezetekkel meglévő eddig is nagyon jó kapcsolatunk még szorosabbá vált, és a karantén hosszú hetei alatt rajtunk keresztül jutott el Isten igéje a kiskőrösiekhez. Szeretnénk, ha ez a jövőben is így lenne, ezért minden héten láthatnak ezentúl is egy vallási műsort itt a Kiskőrös Televízióban.
2020-06-19 15:22:36
Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt kedden. Ehhez kapcsolódva adta ki ma legfrissebb közleményét Domonyi László polgármester.
2020-06-17 21:39:48
Nagyobb esőzések idején a város mélyebben fekvő pontjai víz alá kerülnek, az árkok nem bírják elvezetni a nagy mennyiségű esővizet. A Záportározó kialakítása és csapadékvíz elvezető rendszerek rekonstrukciója Kiskőrösön elnevezésű TOP projekt 420 millió forintos támogatással cosplay anime megoldást jelent erre a problémára. A végéhez közeledő beruházás igen látványos változásokat hozott a meglévő csapadékvíz hálózatban, emellett új csapadékvíz gyűjtő- és elvezető hálózattal egészült ki, és az összegyűjtött csapadékvizek vízvisszatartására egy záportározó is létesült.
2020-06-17 21:32:27
A 2019-2020-as tanév is úgy indult, mint előtte mindegyik. Aztán márciusban hirtelen minden megváltozott. Pár hétig reménykedtünk benne, hogy talán év végére visszaáll a rend, és ismét találkozhatunk, de ahogy teltek a hetek világossá vált, hogy a tanév zárása is rendkívüli lesz. A középiskolai ballagások elmaradtak, az általános iskolások, ha szűkebb körben, és egyszerűbb ceremónia keretében is, de szigorú előírásokat betartva már elballaghattak. Ezekről a megható eseményekről immár több mint 20 éve, nem hiányozhat a Kiskőrös Televízió kamerája sem. Természetesen ezúttal is ott voltak operatőreink az evangélikus templomban a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája végzős diákjainak ballagási ünnepségén.
2020-06-17 21:30:29
A műsor a szakképzés jó híreiről szól a Közösségi Kommunikációért Egyesület jóvoltából. A havi 25-25 perces adások 7-8 anyagát az ország különböző helyi televíziói készítik, majd az együttes műsor a helyi televíziók képernyőjén keresztül válik országos műsorrá, mely reményeink szerint nézőink számára is sok hasznos információt tartalmaz.
2020-06-12 21:43:19
Nagyobb esőzések idején a város mélyebben fekvő pontjai víz alá kerülnek, az árkok nem bírják elvezetni a nagy mennyiségű esővizet. A Záportározó kialakítása és csapadékvíz elvezető rendszerek rekonstrukciója Kiskőrösön elnevezésű TOP projekt 420 millió forintos támogatással megoldást jelent erre a problémára. A végéhez közeledő beruházás igen látványos változásokat hozott a meglévő csapadékvíz hálózatban, emellett új csapadékvíz gyűjtő- és elvezető hálózattal egészült ki, és az összegyűjtött csapadékvizek vízvisszatartására egy záportározó is létesült.
2020-06-12 21:39:14
1920. június 4. Éppen 100 évvel ezelőtt a versaillesi Nagy Trianon kastélyban aláírták az első világháborút lezáró békediktátumot, a régi Magyarország eltűnt Európa térképeiről. 10 évvel ezelőtt az Országgyűlés elfogadta a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről címet viselő törvényjavaslatot, mely kimondja: „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”. Azóta június negyedike a Nemzeti Összetartozás Napja. 2020 pedig a Nemzeti Összetartozás Éve. Kiskőrösön június 4-én 16 órakor az evangélikus templomban kezdődött a megemlékezések sora.
2020-06-12 21:33:39
A Mi megyénk című műsor a Bács-Kiskun Megyei Helyi Televíziók Egyesületének közreműködésével készül.
2020-06-10 21:52:53
Az egy hónappal ezelőtti maszk és kézfertőtlenítő adomány után ezúttal speciális immunerősítő gyógytea keveréket hoztak, mely a Pekingi Hagyományos Kínai Orvosi Hivatal által javasolt recept alapján készült.
2020-06-10 21:48:13
Trianon. A magyar történelem sorsfordító fejezete. Napjainkig rengeteg érzelem, indulat és sok-sok tévhit kapcsolódik hozzá. Az I. világháborút Magyarország vesztes országként fejezte be. Ekkorra már az Osztrák–Magyar Monarchia széthullott, az érintett államok és az antant is önálló nemzetállamokban gondolkodtak ebben a térségben. A párizsi békekonferenciára 1920 januárjában érkezett a magyar küldöttség gróf Apponyi Albert vezetésével. A politikus a nagyhatalmak előtt megpróbálta legalább a többségében magyarok lakta területeket megvédeni, népszavazást kérve a hovatartozásról, de minden felvetése elutasításra talált. Valójában a végső döntést már 1919 nyarán meghozták a nagyhatalmak. A békeszerződés aláírására 1920. június 4-én a Trianon-palotában került sor. Erre emlékezett a világ magyarsága június 4-én csütörtökön. 18 órakor Szent József Katolikus Templomban Seffer Attila atya celebrált szentmisét, és imádkozott a magyarságért, hazánkért. Ezt követően az Országzászlóhoz vonultak az emlékezők.
2020-06-10 21:46:03
Igét hirdet Győri Gábor lelkész.
2020-06-05 23:49:09
1920. június 4. Éppen 100 évvel ezelőtt a versaillesi Nagy Trianon kastélyban aláírták az első világháborút lezáró békediktátumot, a régi Magyarország eltűnt Európa térképeiről. 10 évvel ezelőtt az Országgyűlés elfogadta a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről címet viselő törvényjavaslatot, mely kimondja: „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”. Azóta június negyedike a Nemzeti Összetartozás Napja. 2020 pedig a Nemzeti Összetartozás Éve. Kiskőrösön június 4-én este a Szent József Katolikus Templomban Seffer Attila atya celebrált szentmisét, és imádkozott a magyarságért.
2020-06-05 23:13:17
A járványügyi helyzetre való tekintettel szóbeli vizsgarész nélkül zajlottak idén a szakmai vizsgák. A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium bor- és pezsgőgyártó szaktechnikus diákjainak gyakorlati vizsgája így két részből állt, amelyeket az iskola tanterületén szerveztek meg május 19-én.
2020-06-05 23:11:18
Trianon. A magyar történelem sorsfordító fejezete. Napjainkig rengeteg érzelem, indulat és sok-sok tévhit kapcsolódik hozzá. Az I. világháborút Magyarország vesztes országként fejezte be. Ekkorra már az Osztrák–Magyar Monarchia széthullott, az érintett államok és az antant is önálló nemzetállamokban gondolkodtak ebben a térségben. A párizsi békekonferenciára 1920 januárjában érkezett a magyar küldöttség gróf Apponyi Albert vezetésével. A politikus a nagyhatalmak előtt megpróbálta legalább a többségében magyarok lakta területeket megvédeni, népszavazást kérve a hovatartozásról, de minden felvetése elutasításra talált. Valójában a végső döntést már 1919 nyarán meghozták a nagyhatalmak. A békeszerződés aláírására 1920. június 4-én a Trianon-palotában került sor. Erre emlékezett a világ magyarsága június 4-én csütörtökön.
2020-06-05 22:42:22
A koronavírus járványveszély miatt kénytelen volt bezárni ügyfélszolgálatait a megye 53 településén ivó és szennyvízszolgáltatást végző Kiskunvíz Kft. Az elmúlt hetekben a call center valamint az online ügyintézés állt a lakosság rendelkezésére. Május 27-től azonban a megszokott munkarendben várják ismét az ügyfeleket a kiskunhalasi ügyfélszolgálaton. A többi ügyfélszolgálati pont egyelőre még nem nyit ki.
2020-06-05 22:38:31
A sok befolyásoló tényező miatt nehéz jósolni, de Szentpéteri Attila szerint közepes szőlőtermés várható az idén. A kiskőrösi szőlész-borász és növényvédelmi szakember most is szívesen osztotta meg velünk tapasztalatait és tanácsait a témát illetően.
2020-06-04 00:10:47
Együtt egy szebb jövőért. Ezzel a címmel adta be pályázatát még 2017-ben Magyarország Kormánya felhívására a Kiskőrös Város Önkormányzata által vezetett konzorcium, melynek tagja még Csengőd,- Soltvadkert, Akasztó, Tázlár települések önkormányzata valamint a kiskőrösi Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézmény, és a soltvadkerti Egyesített Szociális Intézmény. A sikeres EFOP projekt keretében 30 hónap alatt összesen közel 500 millió forintból képzések, rendezvények, eszközbeszerzés és munkahelyteremtés is megvalósul az öt településen. A projekt támogatási szerződések aláírására május 27-én szerdán délután került sor a Városháza dísztermében.
2020-05-29 21:56:00
Együtt egy szebb jövőért. Ezzel a címmel adta be pályázatát még 2017-ben Magyarország Kormánya felhívására a Kiskőrös Város Önkormányzata által vezetett konzorcium, melynek tagja még Csengőd,- swiss replica watches Soltvadkert, Akasztó, Tázlár települések önkormányzata valamint a kiskőrösi Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézmény, és a soltvadkerti Egyesített Szociális Intézmény. A sikeres EFOP projekt keretében 30 hónap alatt összesen közel 500 millió forintból képzések, rendezvények, eszközbeszerzés és munkahelyteremtés is megvalósul az öt településen.
2020-05-29 21:54:17
A járványügyi helyzetre való tekintettel szóbeli vizsgarész nélkül zajlottak idén a szakmai vizsgák. A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium bor- és pezsgőgyártó szaktechnikus diákjainak gyakorlati vizsgája így két részből állt, amelyeket az iskola tanterületén szerveztek meg május 19-én.
2020-05-29 21:51:52
A sok befolyásoló tényező miatt nehéz jósolni, de Szentpéteri Attila szerint közepes szőlőtermés várható az idén. A kiskőrösi szőlész-borász és növényvédelmi szakember most is szívesen osztotta meg velünk tapasztalatait és tanácsait a témát illetően.
2020-05-29 21:50:10
Stúdióbeszélgetés Schäffer Tamással a Kőröskom Kft., Kőrösszolg Kft. ügyvezető igazgatójával
2020-05-29 21:48:17
Igét hirdet Csóka Efraim lelkész
2020-05-27 20:55:13
Március 16 óta zárva tart a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő, beleértve a Tanuszodát és a Kempinget is. A Kormány 2020. május 4-től a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába lépve, az életünk számos területét érintően enyhítéseket vezetett be. Fokozatosan, szigorú menetrend mellett megkezdődhetett az élet újraindítása Magyarországon, ennek megfelelően sorra nyitnak ki a strandok is országszerte. Az elmúlt heteket, hónapokat szorgos munkával töltötték a fürdő munkatársai, akik május 30-tól ismét várják a vendégeket. Az elvégzett karbantartásról és a pünkösdi hétvégétől ismét igénybe vehető szolgáltatásokról Schäffer Tamással, a fürdőt üzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával, és Simon Gábor fürdővezetővel beszélgettünk.
2020-05-27 20:48:33
Igét hirdet Győri Gábor lelkész.
2020-05-22 21:37:32
Ünnepeljünk városunk újjátelepítése 302. évfordulóján!
2020-05-22 21:29:15
Ünnepeljünk városunk újjátelepítése 302. évfordulóján!
2020-05-22 19:36:22
A világjárvány alaposan megváltoztatta a mindennapi életünket, és persze az ünnepeket is. A nagyrendezvények idén elmaradnak, de még a kisebbeket is csak megfelelő óvintézkedések és távolságtartás mellett tarthatjuk meg. Két évvel ezelőtt kerek, 300-as évfordulónak örülhettünk, és sokszor elmondtuk akkor, hogy ez az ünnep, ez az év, más mint a többi. Sajnos az idei év, az idei ünnep is más, de az emlékezés nem maradhat el. Városunk vezetői fontosnak tartják, hogy ez a bizonyos májusi hétvége most is egy kicsit különleges legyen. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Kiskőrös TV adását ezen a hétvégén teljes egészében városunk újjátelepítése 302. évfordulójának szenteljük. Ennek fontos része a polgármesteri köszöntő.
2020-05-20 20:37:39
Több mint 5000 maszkot és 180 flakon kézfertőtlenítőt adományozott több kínai szervezet és magánszemély, köztük a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület Kiskőrös városának. Az átadásra május 13-án szerdán délelőtt került sor. Az adományozókat Gmoser Györgyné a Kiskőrösi Szlovákok Szervezetének vezetője és Szedmák Tamás alpolgármester fogadta a Petőfi téren.
2020-05-20 20:29:45
Igét hirdet Pénzes Péter lelkipásztor.
2020-05-20 20:26:46
Igét hirdet Győri Gábor lelkész.
2020-05-15 20:59:14
Több mint 5000 maszkot és 180 flakon kézfertőtlenítőt adományozott több kínai szervezet és magánszemély, köztük a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület Kiskőrös városának. Az átadásra május 13-án szerdán délelőtt került sor. Az adományozókat Gmoser Györgyné a Kiskőrösi Szlovákok Szervezetének vezetője és Szedmák Tamás alpolgármester fogadta a Petőfi téren.
2020-05-15 20:52:53
A Szegedi Tudományegyetem is részt vesz abban az országos szűrővizsgálatban, amelynek célja, hogy pontos képet kapjanak a koronavírus-járvány kiterjedéséről, valamint a fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A vizsgálatokat a régióban az egyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja szervezi. Kiskőrösön május 8-án pénteken a Petőfi Sándor Művelődési Központ volt a mintavétel helyszíne.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.