HÍREK

Szeptember végén korhatár nélkül szavaltak a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban
2011-10-14 17:47:32
A Szeptember végén címmel szavalóversenyt rendeztek szeptember 30-án a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban. A már hagyományos korhatár nélkül meghirdetett felnőtt versmondó próbát minden évben a Bács- Kiskun Megyei Közművelődési Intézet szervezi meg, helyszíne pedig mindig Kiskőrös.

A versenyzőket szakértő zsűri bírálta. évek óta tagja a bíráló bizottságnak a Forrás című irodalmi folyóirat szerkesztőségéből Buda Ferenc Kossuth-díjas költő és Imre Károly, a Megyei Közművelődési Intézet igazgatója.  A részt vevő versenyzők túlnyomó többsége színvonalas előadást nyújtott, mely jelzi az országossá bővült találkozó megbecsültségét.

Ezen túl nagy öröm volt, hogy minden korosztály képviseltetette magát a középiskolástól az aktív dolgozó korún át a nyugdíjasig.

A helyezettek a Forrás Kiadó által felajánlott könyvjutalom mellett, Kovács László kalocsai fazekasmester, a Népművészet Mestere által felajánlott értékes edényeket vihettek haza. A rendezvény zárásaként a résztvevők megtekintették Petőfi Sándor szülőházát.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.