HÍREK

Családi vasárnap a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban
2011-10-09 21:40:38
Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretein belül október 9-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtár egy tartalmas és érdekes versenyt rendezett a könyvtárba látogató családok részére.

Turán Istvánné igazgató elmondása szerint nagy népszerűségnek örvendett a vasárnapi program, a családok tagjai tesztelhették tudásukat irodalomból, történelemből, lemérhették, milyen az általános műveltségük. A feladatokat a könyvtár munkatársai állították össze.

Sok család vett részt ezen az eseményen, mintegy 50 fő volt jelen. A résztvevők elmondása szerint nagyon változatos feladatokkal kellett megbirkózniuk: volt számítógéppel kapcsolatos, a gyerekek a meséket tudták nagyon ügyesen. Többek elmondása szerint a legnehezebb a híres magyar- és világtörténelmi személyiségek megnevezése volt arckép alapján. A nagyszülők boldogultak legkönnyebben azzal a feladattal, amelyben a kiskőrösi viseleteket kellett felismerni. Az első helyezést a Magyar család érte el. Az édesanya, Magyarné Szenáky Tünde elmondta, hogy rendszeresen jár könyvtárba az egész család és a verseny miatt még a nagyszülők is eljöttek Kecskemétről.

A könyvtárból senki sem távozott üres kézzel, versenyző kapott valamilyen ajándékot. A helyezést elérők könyvjutalomban is részesültek. Mindenki ehetett a hatalmas tortából, aminek legjobban a gyerekek örülhettek.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.