Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Liszt Ferenc emlékkoncert az Evangélikus templomban
2011-10-03 17:46:43
Nagy érdeklődés kísérte azt a koncertet, melyet szeptember 24-én az Evangélikus templomban tartottak a 200 éve született nagy magyar zeneművészre, Liszt Ferencre emlékezve. A Budapesti Kórus, a Belvárosi Főplébánia Templom Énekkara, a Belvárosi Vonósok és Virágh András közreműködésével az Esztergomi mise vatikáni változatát hallhatta a közönség.

Noha nemzetközileg elismert, sőt Európa-szerte ünnepelt művészek már a XIX. századot megelőzően is szép számmal akadtak, azért az első, modern értelemben vett sztárok megjelenését alkalmasint mégis a romantikához köthetjük. Egy-egy csodagyermek vagy hangszeres virtuóz hamar az immár országhatárokon átívelő hírnév birtokosává válhatott, s az így támadt muzsikus csillagok sorában Liszt Ferenc nemcsak az egyik legviharosabban ünnepelt és rajongott, de egyszersmind a leghosszabb pályafutású s mindvégig a figyelem középpontjában élő és alkotó művész volt.

Liszt Ferenc Esztergomi-mise Vatikáni-változatának előadása a kiskőrösi Evangélikus templomban kuriózumnak számít.


A Kiskőrös Televízió rögzítette a koncertet, és Liszt Ferenc születésnapja, október 22.-e előtti szerdán, a zeneszerző születésének 200. évfordulójára emlékezve önök is meghallgathatják az Esztergomi mise vatikáni változatát.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.