Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Megújult a Petőfi szülőház állandó kiállítása
2011-09-15 18:41:41
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Alfa-programja, és Kiskőrös Város Önkormányzatának támogatásával megújult a Petőfi szülőház. Szeptember 15-én dr. Vigh Annamária a NKŐM Múzeumi Főosztályvezető nyitotta meg ünnepélyesen az új állandó kiállítást.

A cél az volt, hogy korszerű, élményt adó módon juttassa ismeretekhez a múzeum látogatóit. 2010-ben csupán 13 önkormányzat részesült az igen kedvező feltételekkel meghirdetett, vissza nem térítendő pályázati támogatásból, melynek köszönhetően padlófűtést, új kiállítási tárgyakat és korszerű világítást is kapott a nádfödeles hajlék.

A szülőház és kiállításának felújítására a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Alfa programjából 10 millió forintot nyert a múzeum. Ennek keretében valósult meg a szülőház padlófűtése, a hajópadló cseréje, a kiállítás megújítása, a kiállított műtárgyak szakszerű restaurálása, tisztítása, lekezelése és állagmegóvása.

Az elegáns kiállításhoz múzeumpedagógiai eszközök is kapcsolódnak. A szülőház udvara is bekapcsolódik a látnivalók sorába, hiszen interaktív múzeumlátogatásra nyílik lehetőség a forgatható kockák beiktatásával.

A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum még 2010-ben 800 ezer forintot nyert A Felemelő Század - paraszti polgárosodás tárgyi világa és a nemzeti jelképek pályázaton többek közt egy vándorkiállítás létrehozására, múzeumpedagógiai foglalkozások megvalósítására, mellyel azóta nagy sikerrel járják az országot.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.