Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Megnőtt a forgalom az iskolák környékén
2011-09-14 16:52:32
Szeptember 1-jével elkezdődött a tanév, így az iskolák környékén megnőtt a gyalogos- és a gépjármű forgalom. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is rendőrök vigyázzák az iskolák környékén a gyermekek úttesten való átkelését. Emellett továbbiakban is folytatódik az Iskola rendőre program.

Fontos tudni, hogy szeptember hónapban az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége magasabb az átlagnál. Ennek fő oka, hogy a gyermekek gyakorlatilag hosszabb idő után először jelennek meg a mindennapok közlekedésében, még él bennük a vakációhoz kötődő felszabadult állapot, de a társakkal való találkozás öröme is csökkenti az életkornál fogva meglehetősen alacsony szintű veszélyérzetüket. A gyermekekre leselkedő veszély másik oldala, hogy a nyári szabadságokat követően a felnőttek is hirtelen tömegesen jelennek meg közlekedőként az utakon. A forgalomban részt vevő személygépkocsik száma ugrásszerűen megnövekszik, zsúfolttá válnak a belterületi utak, s így az autósok oldaláról jelentkező közlekedésbiztonsági kockázat is megnövekszik.

A szakemberek arra kérik a szülőket, hogy fokozott figyelmet fordítsanak gyermekük biztonságos, szabályos közlekedésére. Emellett a rend és a biztonság őrei a közlekedőket, a kerékpárosokat és a gépjárművezetőket is arra kérik, hogy az iskolák környékén fokozott odafigyeléssel, óvatosan vezessenek a gyermekek biztonsága, védelme érdekében.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.