Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány
2011-09-14 16:47:09
A kiskőrösi székhellyel működő Együtt a Daganatos Gyermekekért Kiemelten Közhasznú Alapítvány 1999-ben azzal a céllal alakult, hogy segítse a Magyar Gyermek Onkológiai Hálózat, valamint a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt súlyos betegségben szenvedő gyermekek gyógyítását. Az országban több ezren ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1 %-át az alapítvány céljainak megvalósítására.

Még 2009-ben adták át Kiskőrösön a Mező utcában a rehabilitációs és oktatási központot, amely azóta is helyet ad a daganatos, leukémiás gyermekek 4 napos rehabilitációs programjainak: Mozgás-, művészet-, tánc-, és lovas terápiának. Most egy új lehetőséggel bővül a központ kínálata. Hamarosan elkészül a Központ fedett tornaterme és uszodája, így a vízi terápia is bekerül a programjaik közé.

A kiskőrösi központba az ország összes gyermek onkológiai centrumából érkeznek csoportok. A 2010-es jövedelemadó 1 %-ából idén 92 millió forint bevétele volt az alapítványnak, melyet ismét arra fordítanak, hogy a gyerekek és a szüleik könnyebben viseljék a betegségből adódó súlyos nehézségeket.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.