Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Újra kinyílt a rózsa Tázláron
2010-03-09 23:07:09
Idén február végén és március első hétvégéjén csendültek fel a nóták a tázlári Művelődési Ház színpadán
Tázláron kedvelik a nótákat. Az egykoron népszerű, Nyílik a rózsa elnevezésű mozgalom éledt újjá 15 évvel ezelőtt, amikor először rendezték meg helyi és környékbeli műkedvelő fellépőkkel az első Nyílik a rózsa nóta- és dalestet.

A hónapokig tartó felkészülés után mindenki izgalommal várakozott a színfalak mögött. A falu legnagyobb büszkeségeként számon tartott dalestet Horváth János, egykori iskolaigazgató, népművelő álmodta meg, és ő tanítja be a nótacsokrokat, szervezi az előadást. A szereplőkkel november óta gyakorolt, a nótákat a fellépők választották, de Horváth János hozzáértő kritikáját mindenki elfogadta, hiszen ők a hétköznapi életben nyugdíjasok, gazdálkodók, asztalosok, vállalkozók, szakácsok, szobafestők, de énekelni nagyon szeretnek. A közönség mindkét előadáson együtt énekelte a nótákat az előadókkal, és a szám végén pirosra tapsolta a tenyerét.

A tázlári kézimunka kör tagjai a nótaest kísérő rendezvényeként kiállítással várták a közönséget a Művelődési Ház kistermében. A kör tagjai minden héten összejönnek, hogy ne csak otthon, hanem közös beszélgetés mellett, társaságban is áldozzanak kedvtelésünknek. A kiállításon csodaszép horgolások, hímzések mellett gobelin-képek ejtették ámulatba a látogatókat.

 

Forrás: Tázlár Tv

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.