HÍREK

Kiskőrös lett az ország legkedveltebb borvidéki települése
2011-09-12 14:13:26
A magyar borvidékek települései között Koccintás 2011 címmel vidám versenyt hirdettek a legkedveltebb borvidéki település cím elnyerésére, amelyre Kiskőrös Város Önkormányzata is jelentkezett. Az a borvidéki település válhatott az ország legkedveltebb borvidéki településévé, ahol egy adott időpontban a legtöbben koccintottak egy pohár borral.

Nagy örömünkre, rengetegen kaptak kedvet a koccintáshoz, melyhez a legfinomabb borokat Petőfi Sándor szülőháza előtt kínálták a mazsorettes lányok segítségével. Szeptember 4-én, a Szüreti fesztivál harmadik napján egészen pontosan 3893-an koccintottak Kiskőrös főterén, amellyel Kiskőrös városa elnyerte nemcsak a 10000–25000 fő közötti települési és a Kunsági borvidék kategória legkedveltebb borvidéki települése díjat, hanem egyúttal az ország legkedveltebb borvidéki településévé is megválasztották.

A szeptember 11-i eredményhirdetésre a Budavári Borfesztivál 2011 rendezvénysorozatához kapcsolódóan, sajtótájékoztatóval egybekötve került sor.

Az ünnepélyes díjátadáson Kiskőrös város polgármestere, Domonyi László vette át az okleveleket, majd a rövid köszönetnyilvánítás után kiemelte, milyen nagy szükség van az országban ilyen civil kezdeményezésekre. A szervezők célja az volt, hogy a magyar termékek, s ez esetben a magyar minőségi borok fogyasztásának kultúrája minél szélesebb körben elterjedjen.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.