Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Véget ért a 19. Szüreti és Szlovák Nemzetiség Napok rendezvénysorozata.
2011-09-09 16:57:49
Közel 30 ezer ember vett részt a hétvégén a hagyományos kiskőrösi szüreti fesztiválon, melyet évről évre a szlovák nemzetiségi napokkal együtt rendeznek meg a városban.

A tizenkilencedik alkalommal megrendezett szüreti fesztivál látványos megnyitóval kezdődött pénteken. A város vendége volt, és a három napos rendezvényt megnyitotta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.

Az új borlovagok felavatása után Beatrice koncert várta a szabadtéri színpadhoz látogatókat. Az idei fesztivál két újdonsága a veterán autók találkozója és a Közúti Szakgyűjteményben megnyílt, Retroncsok című kiállítás volt. Szombaton a sok színes program mellett a sztrapacskaudvar örvendett nagy népszerűségnek.

Az est fénypontja a Szüret Szépe-választás volt, ahol egy 19 éves soproni lányt, Eötvös Brigittát koronázták meg. A Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokon a fesztivál látogatói nem csak a helyi borokat kóstolhatták meg a borutcában, hanem a Duna borrégió 12 pincészetének nedűit is. A vasárnapi nap csúcspontja a szüreti felvonulás volt.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.