Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Ilyen még nem volt - Úszóverseny ovisoknak
2011-05-03 13:17:58
Április 29-én pénteken 2004. január elseje után született gyerekek számára rendeztek hagyományteremtő szándékkal kistérségi úszóversenyt a tanuszodában. A megmérettetésen öt kiskőrösi és négy soltvadkerti csemete állt rajtkőre, hogy életében először, versenyen is bizonyítsa tudását.
A kistérségi úszóversenyen résztvevő gyerekek közül 8-an Tisza Zoltán tanítványai, egy kisgyermek pedig Pásztor Gyulától sajátította el az alapokat. Az eseményen résztvevő gyerekek és szülők lelkesedése, odaadása mindent elárul e kis csapatról. Önfeledten, felszabadultan lubickoltak a mélyvízben, mely a 2-3 éve úszni járó csemeték számára már egyáltalán nem idegen közeg. Amikor pedig elhangzott a rajtjel, minden erejüket beleadva, hihetetlen kitartással és akarattal tempóztak a medence végéig. Ebben az életkorban az úszás jelentősen hozzájárul a mozgáskoordináció fejlődéséhez, a helyes testtartás kialakulásához, de fejleszti a figyelmet és a koncentrációt is. Nem is beszélve a vitálkapacitás növekedéséről. Ma már ismert tény, hogy a mozgás fejlettsége szoros összefüggésben van az idegrendszer szervezettségével, amelynek megfelelő működése elengedhetetlen a kisgyermek kiegyensúlyozott "létéhez". Ebből következik tehát, hogy ha fejlesztjük a gyermek mozgását, jobb eredményeket ér el az iskolában is.A versenyen a gyerekeket teljesítőképességük szerint 3-as csoportokba osztották, így a végére mindenki 3 éremmel gazdagodott. Rendeztek ugyanis gyorsúszó és mellúszó versenyt, a végén pedig egy Kiskőrös - Soltvadkert váltóverseny koronázta meg az eseményt.Résztvevők: Fülöp Marcell, Kóczián Balázs, Ladnai Lóránt, Lantos Dániel, Krajcsovicz Adrián, Nagy Ákos, Tumó Nina, Végi Gergő Zoltán, Walter Dorka

Akárcsak a futás vagy a kerékpározás, az úszás sem köthető nemhez, életkorhoz, edzettségi állapothoz. Az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. De nem csak a légzőrendszer lendül működésbe, hanem szinte az összes izom is. Ez az egyik leghatékonyabb mozgásforma. Fejleszti a kondicionális- és koordinációs képességeket. Fontos szerepe van a testtartás javításában, ezért nemcsak a rekreáció, hanem a rehabilitáció területén is hasznos a vízben való mozgás.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.