Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Labdarúgó diákolimpia négy korcsoportban - minden kőrösi csapat továbbjutott
2011-04-21 13:39:33
A diákolimpia iskolák közötti versenysorozat, ahol mindenki az iskola színeit képviseli. A cél minél tovább jutni a selejtezők folyamán, hogy aztán a megyei vagy akár az országos döntőben képviselhessék a diákok városukat, iskolájukat. Kistérségi iskola lévén a mi esetünkben pedig gyakran a kistérséget is. Diákolimpiát nyerni pedig óriási dicsőség. Ezért is fontos minden verseny, megmérettetés, mely diákolimpia név alatt zajlik.
 Április 18-án, 19-én és 20-án Kiskőrösön négy korcsoport számára rendeztek tornákat a labdarúgó diákolimpia keretében. A Városi Sportigazgatóság által szervezett megmérettetéseken minden nap volt kinek szurkolni.

Hétfőn délelőtt a II. korcsoport, vagyis a 2000-2001-ben született gyerekek léptek pályára, akik a megyei döntőbe kerülésért küzdöttek, melyet április 28-án rendeznek Kalocsán. Az Agócs Zoltán által irányított kiskőrösi gyerekeknek sikerült kiharcolni a továbbjutást, bár ezt a tornát a jobb erőkkel felálló bajaiak nyerték. A harmadik helyen a kalocsai, a negyediken pedig a bácsalmási nebulók végeztek, így ők nem jutottak a megyei döntőbe.

Délután aztán az 1998-99-ben születettek, vagyis a III. korcsoport kiskörzeti versenye zajlott, melyből első helyen jutottak tovább a kőrösi gyerekek a május 5-én Kalocsán zajló nagykörzeti versenyre. Ebbe a korcsoportban a Soltvadkert lett a második, az akasztói csapat pedig a harmadik.

Április 19-én kedden rendezték a legizgalmasabb és leglátványosabb összecsapásokat, ekkor az 1996-97-es születésű  IV. korcsoport megyei döntője zajlott. Itt a kistérséget egy főleg soltvadkerti focistákból álló gárda képviselte kiegészítve egy-két kiskőrosi diákkal. Edzőjük Hímer István. A megyei döntőn a Bajaszentistván csapata bizonyult a legjobbnak, akik ezzel egyenesen az országos döntőbe jutottak. A második hely a Soltvadkert-Kiskőrös együttesének jutott, akiknek az országos döntőért még egy selejtezőn is bizonyítani kell. A korcsoport harmadik legjobb csapata a megyében ebben a szezonban a Lakitelek- Nyárlőrinc gárdája lett.

Szerdán délután aztán a legkisebbek vették birtokba a pályát, hiszen az I. korcsoport kiskörzeti versenyét rendezték a három napos sorozat záróakkordjaként. Az előre nevezettek közül csak két csapat, a kiskőrösi és a császártöltési jelent meg a pályán, így köztük dőlt el a továbbjutás. A mieink Agócs Zoltán irányításával 2-0 arányban győzni tudtak a Füleki Anntal által vezetett töltésiek ellen, így 2002-2003-as csapatunk is a nagykörzeti versenyen folytathatja.

A három napos sorozat tehát igazán jól zárult kiskőrösi részről, így vagy úgy, de minden csapatunk továbbjutott a labdarúgó diákolimpia következő szintjére.

(A képek az I. korcsoport mérkőzésén készültek.)
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.