Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Ki a mester két keréken?
2011-04-19 13:11:02
Négy csapat részvételével rendezték meg kedden délelőtt a KTKT Bem József Általános Iskolában a Kerékpáros Iskola Kupa kiskörzeti versenyét. A megmérettetés két részből állt: egy kerékpáros ügyességi pálya teljesítéséből, amit időre kellett a gyermekeknek végrehajtani, valamint egy KRESZ-teszt kitöltéséből, ami a kerékpáros KRESZ tudásukat tette próbára.
A verseny célja, hogy a résztvevők megfelelő elméleti ismereteket szerezzenek, melyeket aztán a gyakorlatban is tudnak hasznosítani. Az akadálypálya pedig a közlekedésben előforduló olyan szituációkat modellez, melyek némi ügyességet, rátermettséget, bátorságot igényelnek, és adott esetben akár veszélyhelyzetet is okozhatnak. Az ilyen, és ehhez hasonló versenyek legfontosabb célkitűzése, hogy a rendőrség segítségével minél korábban elsajátítsák a gyerekek a közlekedés szabályait, javuljon a kerékpáros közlekedési kultúra és ezáltal csökkenjen a balesetek száma.A kiskőrösi diákokat Bácsi Csaba készítette fel a versenyre, aki heti két alkalommal tart kerékpáros szakkört a Bem iskolában. Régóta foglalkozik a diákok közlekedési ismereteinek bővítésével, kerékpáros ügyességi versenyekre való felkészítésével. Az ő tanítványai a nemrégiben megyei versenyen győztes középiskolások Firkó Szilárd és Lévai János is.
A Bem József Általános Iskola csapatai most is kitettek magukért, ezt mutatják az eredmények is:

Csapatok:
1, Kiskőrös Bem I.
2, Tabdi
3, Soltvadkert
4, Kiskőrös Bem II.

Fiúk:
1, Szlama Olivér Tabdi
2, Eszenyi Lajos Kiskőrös Bem
3, Fekete István Kiskőrös Bem

Lányok:
1, Eszenyi Ildikó Kiskőrös Bem
2, Mlinkó Nelli Kiskőrös Bem
3, Gyepes Doroti Kiskőrös Bem

A verseny megyei döntőjét május 14-én rendezik Kecskeméten, ahol a kistérséget az egyéni versenyek 1-2. helyezettjei képviselik.


                   
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.