2022. október 2. vasárnap - Petra napja van

HÍREK

Csapadékcsatorna kiépítése Császártöltés központi részén
2020-02-18 10:55:44
Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívásra. A 20 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a község központi részén épült ki csapadékcsatorna.
A községben régóta problémát jelentett a fejlesztéssel érintett területen (Keceli utca)a csapadékvíz elvezetése. A nyári, hirtelen lezúduló csapadék számos alkalommal öntötte el a Keceli utcát, ezen belül az úttestet és a járdákat. A károk megelőzése, illetve mérséklése érdekében Császártöltés Község Önkormányzata jelen beruházással kívánta a leginkább veszélyeztetett településrészen a csapadékvíz-gyűjtő hálózatot felújítani, a hiányzó csapadékvíz elvezető szakaszokat kiépíteni, hiszen egy heves esőzés alkalmával megnő a csapadékvíz okozta károk kialakulásának esélye.

A fejlesztés keretében a meglévő nyílt rendszer került felbontásra, helyére azonos magassági vonalvezetéssel került lefektetésre az új, zárt csatornarendszer, melynek részét képezik a tisztító aknák, csapadék szemek és összefolyók. A zárt csatornarendszer hossza 324m.

Jelen projekt megvalósulásával a Keceli utca csapadékvizének elvezetése megoldódott, megkönnyítve ezzel a település mindennapjait.

IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.