2022. október 2. vasárnap - Petra napja van

HÍREK

Fenntartható közlekedésfejlesztés Akasztón - projektzárás
2019-09-30 11:40:30
Akasztó Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.1.1-15 Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra. A 120 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a község centrumában valósult meg a közlekedési úthálózat kerékpárosbaráttá alakítása.
Akasztón a kerékpárút nyomvonalával érintett önkormányzati tulajdonú közút burkolatminősége veszélyeztette a közlekedésbiztonságot, így indokolttá vált annak felújítása.A Csengődi utca torkolatától Kiskőrös felé vezető, a település határáig tartó kerékpárút az elmúlt 20 évben megsüllyedt, berepedezett, így azon a közlekedés balesetveszélyessé vált.  Jelen fejlesztésnek köszönhetően megvalósult a bicikliút főútról történő leválasztása, a főútra csatlakozó utaknál az átvezetés felfestéssel lett kivitelezve, valamint a hiányzó közlekedési táblák is kihelyezésre kerültek. 

Összesen négy gyalogos átkelőhelyet hoztak létre felfestéssel és nyomógombos lámpák kihelyezésével a gyalogos forgalom balesetmentes átkelésének biztosítása érdekében. Összesen 1,5 km kerékpárút épült, valamint 15 B+R parkolóhely létesült, melyek buszmegállók mellé épültek, valamint 20 állásos kerékpártároló is kihelyezésre került a buszmegállókhoz. Mindezek mellett a projektben 1 km hosszan járda is felújításra került, mely a Szent István utcát, Szent István utat és a Fő utat érintette.  A projekten belül szemléletformálás is megvalósul, melynek célja, hogy minél több akasztói lakos válassza a kerékpárt fő közlekedési eszközének, hiszen olcsó, biztonságos, egészséges és környezetkímélő.


 
IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.