HÍREK

Leljük fel értékeinket!
2019-09-06 19:46:57
Követendő példákban és információgazdag előadásokban bővelkedett a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett Értéktár Konferencia.
A nemzeti értékek gyűjtésének alapját településeink kincsei adják, ezért ennek a munkának az egyik legfontosabb eleme a helyi értéktárak tevékenysége. A hungarikum mozgalom célja, hogy felleljük a térségünkben élők csodálatos hagyományait, alkotásait, munkásságát és megőrizzük azt az utókor számára. Meghatározó feladat ez, hiszen értékeink és hagyományaink minket tükröznek.
Úgy gondolom, hogy a kis településeknek kiemelt feladata, hogy az értékőrző tevékenységet népszerűsítsék és ők maguk is lényegesnek gondolják azt - emelte ki beszédében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.A mai konferencián olyan előadásokat hallhattunk, melyek középpontjában az értékgyűjtő mozgalom jelenlegi helyzete és jövőképe állt, megtűzdelve számtalan követendő példával, jó gyakorlattal. Többek között bepillantást nyerhettünk a Pálmonostorán található Sárgamajor izgalmas történetében, megismerkedhettünk a hungarikum mozgalom alapjaival és „elkalauzoltak” minket Bugacra is.A rendezvény lényege, hogy bemutassuk és felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen gazdag és sokszínű értékekkel büszkélkedhetünk – mondta Oláh Edit, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője.
Az előadásokat követően a megyei önkormányzat és a megyei értéktár oklevelek formájában nyilvánította ki köszönetét a Kiskunfélegyházról javaslatot benyújtóknak. Elismerést kaptak továbbá azok a személyek, akiknek példamutató életútja, szakmai tevékenysége kiemelkedő a városban.A rendezvény zárásaként a jelenlévők megtekinthették a megyei értéktár kiállítást, melyet dr. Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet volt főigazgatója, a hungarikum mozgalom egyik elindítója nyitott meg.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.