2022. október 2. vasárnap - Petra napja van

HÍREK

Méltóképpen zárult a tricentenárium zárórendezvénye
2019-05-22 20:04:48
Május 17-19. között rendezték a Kiskőrös 300 emlékév zárórendezvényét, a Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivált Petőfi szülővárosában.
Tisztelettel adóztunk eleinknek, megörökítettük az ünnepélyes megnyitó emlékezetes pillanatait, ahol meghallgattuk Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas színművész - a Kiskőrös 300 emlékév kulturális nagykövetének - szavalatát, Domonyi László polgármester beszédét, valamint dr. Vitályos Eszter, az Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjét. Megemlékeztünk a Kiskőrös 300 ünnepi emlékév fontos mozzanatairól, bekukkantottunk a főzőutcába, ahol már rotyogtak a bírálatra váró étkek "káposztára hangolva". No, és nem feledkeztünk meg szétnézni "rétesfronton" sem... A nagyszínpad előtt a főtéren készíthették el a csapatok a réteseket, melyből nemcsak az önkormányzat vendégei és a csapatok tagjai ehettek a közös ebédnél, hanem azoknak is jutott, akik figyelemmel követték a hagyományos és a különleges rétesek készítését, melyből az idén sem volt hiány sem íz, sem forma tekintetében. A hangulatról közben gondoskodtak a nagyszínpadon egymás után fellépő népdalkörök és táncosok is.
Nagy öröm volt számunkra, hogy idén is színpadra lépett társulatával Pintér Tibor. A Sziget Színház művészei ezúttal a János Vitéz című darabot adták elő.Nincs születésnap torta nélkül. Városunk szülinapi tortáját Ádám Franciska készítette, akinek tiramisu tortája a tavalyi Kiskőrösi Sütiparádén elnyerte a "Kiskőrös Város Tortája" címet. A szeletelésben és a szétosztásban Domonyi László polgármester és Pintér Tibor színművész, a Sziget Színház igazgatója is segített.A hétvége a Bikini együttes koncertjével zárult.

A háttérben hónapok óta és a két nap alatt is, közel száz ember összehangolt, precíz és fáradságos munkája állt. Hálával és elismeréssel tartozunk azoknak, akik tevékenyen is kivették részüket a grandiózus munkából. A Kiskőrös 300 Emlékbizottságnak, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, a Kiskőrösi Szlovákok Szervezetének, a Petőfi Sándor Művelődési Központ munkatársainak és mindenkinek, aki azon fáradozott, hogy a programsorozat sikeres legyen.


Az esemény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt.
IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.