2022. október 2. vasárnap - Petra napja van

HÍREK

Egészségház felújítása Akasztón
2019-04-30 13:11:38
Akasztó Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.1.1-15-BK1 – Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívásra. A 80 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a Szent István utca 1. szám alatti épület infrastrukturális fejlesztése valósult meg.
Akasztó Község Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a település lakosságának egészségügyi alapellátásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférésére, az elérhető szolgáltatások megfelelő színvonalának megteremtésére. Jelen projekt munkálatai során átalakították az épület tetőszerkezetét, mennyezeti szigetelés történt, valamint az intézmény falai teljes szigetelést kaptak. Bővítették az egészségügyi szolgáltatói egységek helyiségeit és szolgálati lakásokat építettek ki. A megújuló energia hasznosítása miatt napelemes kandelábert helyeztek fel az intézményre, amely következtében a működési és fenntartási költségek csökkenése, valamint a környezetre ártalmas anyagok kibocsátásának mérséklése érhető el. Az ingatlanon megvalósítandó projektarányos akadálymentesítés révén a mozgásszervi és érzékszervi fogyatékossággal élők számára is szélesebb körben elérhetővé válik az ellátás, növelve ezáltal az ellátást igénybe vevők számát. Mindezek mellett a projekt keretén belül az épületgépészeti rendszerek felújítása, és az intézmény festése is megvalósult.
A projekt eredményeként a leromlott állapotú egészségügyi intézmény fejlesztése valósult meg, amely következtében az intézmény modern, megfelelő színvonalú ellátással várja az orvoslásra szoruló lakosokat. 

IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.