HÍREK

Tilos vizet fogyasztani az ásott kutakból!
2011-02-04 13:27:49
Egészségre ártalmas lehet az ásott-, és kismélységű kutak vize a belvizes területeken, ezért ivóvízkénti fogyasztásuk tilos!

Bács-Kiskun megyében a nagy mennyiségű csapadék következtében a települések jelentős része érintett belvízzel.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a megye területén meghaladja a 90%-ot a talaj telítettsége és sok helyen a talajvíz a lakóingatlanokat is veszélyezteti.

A belvíz, illetve a magas talajvízállás, és az esetleges bemosódások (árnyékszék, szennyvízgyűjtő akna, trágya, stb.) miatt valószínűsíthető a kismélységű kutak bakteriológia szennyezettsége, ezért nagyfokú az enterális fertőzés veszély kialakulásának lehetősége. A fertőző megbetegedések megelőzéséhez a lakosság helyes magatartása nagymértékben hozzájárulhat.

A fentiekre való tekintettel szükségesnek tartjuk a lakosság figyelmét felhívni a kismélységű kutakból származó víz fogyasztásának veszélyére/tilalmára, illetve kizárólag fertőtlenítésüket követő használatra.

Az ásott kutak és a kismélységű kutak vizét a belvízzel érintett területeket ivóvízként használni tilos! Újra használatuk csak fertőtlenítés illetve laboratóriumi vizsgálat elvégzését követően javasolt - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közleményében.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.