Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

A Kossuth tér arculati megújítása, piactér kialakítása Izsákon
2019-01-09 15:31:27
Izsák Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-2.1.2-15-BK1 azonosítószámú „Zöld város kialakítása” című felhívásra. A projekt keretében 330 000 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a városközpont akcióterületének gazdasági, társadalmi és környezeti szempontból történő, funkcióbővítő megújítása valósul meg.
A tervezett tevékenységek között megjelenik a Városházával szomszédos Kossuth Lajos tér zöld- és burkolt felületeinek megújítása, egy új, fedett piaccsarnok kialakítása a Kecskeméti út és a Katona József utca sarkán, a kialakítandó új piaccsarnok mellett a Kisizsáki-összekötőcsatorna partján és a Kecskeméti út Kossuth Lajos térig tartó szakaszán környezetrendezési feladatok ellátása.


 
A projekt az izsáki piac fejlesztésével közvetlenül járul hozzá a helyi gazdaság élénkítéséhez, a vonzó üzleti környezet megteremtéséhez, a helyi gazdasági infrastruktúra fejlesztéséhez, ezáltal közvetetten a munkahelyteremtéshez és a népesség megtartásához. A Kossuth tér fejlesztésével megújul a városközpont, emelve ezzel Izsák általános környezeti állapotát, turisztikai vonzerejét. A tervezett fejlesztések növelik a városközpont gazdasági súlyát, míg a zöldfelület-fejlesztések élhetőbb települési környezetet teremtenek a lakosság számára.


 
A projekt megvalósítási időszakon túlmutató eredményeként megvalósuló főbb gazdaságfejlesztési és településfejlesztési elemek mindegyike tovagyűrűző társadalmi, gazdasági és környezetei hatásokkal bír, hozzájárulva Izsák fenntartható fejlődési pályára állásához.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.