HÍREK

Helyi népszavazás lesz Kiskőrösön
2011-01-27 13:57:03
Január 27-én rendkívüli testületi ülést tartottak városunkban. Zárt ülésen javaslatot tettek a Bács-Kiskun megye Közoktatásáért Közalapítvány által alapított kitüntető díj adományozására. A másik napirendi pont a helyi népszavazás elrendeléséről szólt.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Kiskőrös város központjának rekonstrukciója ne tartalmazza az 5301. számú út Petőfi tér és a Katolikus templom közötti szakaszának végleges lezárását?" kérdésre lehet szavazni 2011. április 3-án.

 

 

Hollósi Simon György kiskőrösi lakos a 2010. november 24. napján érkezett beadványában helyi népszavazási kezdeményezésre irányuló aláírásgyűjtő ívet nyújtott be hitelesítés céljából az alábbi kérdésben:

 

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Kiskőrös város központjának rekonstrukciója ne tartalmazza az 5301. számú út Petőfi tér és a Katolikus templom közötti szakaszának végleges lezárását”. 

 

A Kiskőrösi Helyi Választási Iroda vezetője az aláírásgyűjtő ívet 9672-2/2010. számú határozatával hitelesítette, ezt követően az aláírásgyűjtést megkezdték. 2011. január 17-én 3304 fő aláírásával népszavazási kezdeményezést terjesztettek elő.

Az aláírások ellenőrzését a Helyi Választási Bizottság elvégezte, melynek eredményeként az érvényes aláírások számát 2.952 főben állapította meg.

 

A kezdeményezés benyújtásának napján, Kiskőrösön a választójogosultak száma 12.152 fő volt, ennek megfelelően legalább 2.431 fő érvényes aláírása esetén köteles a Képviselő-testület a népszavazást elrendelni.

 

 

A Képviselő-testület megállapította, hogy az érvényes aláírások száma a választójogosultak számának 20 %-át meghaladja, ennek megfelelően a népszavazást elrendelte.

Tekintettel arra, hogy a kezdeményezés folyamatban lévő beruházást érint, a Képviselő-testület a lehető legkorábbi időpontra tűzte ki a népszavazás napját.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.