Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Lengyel zászló magyar szélben - Ünnepélyes ceremónia a Megyeháza előtt
2018-11-09 19:09:36
Idén ünnepli 100. születésnapját Lengyelország, mely 1918-ban nyerte vissza államiságát az első világháború lezárultával. A jeles évfordulóra, valamint a két ország közötti, világtörténelmi léptékben is páratlanul szoros barátságra november 9-én, 10 órakor a Megyeháza előtt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is méltón megemlékezett. Ünnepélyes zászlófelvonással adtuk jelét tiszteletünknek és ünnepeltünk együtt lélekben Lengyelország nemzetével.


A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Małgorzata Radwan-Vass konzul asszony, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének Politikai-Közgazdasági Osztálya vezetője, aki rövid beszédében rámutatott november 11. fontosságra, amikor a lengyelek visszaszerezték hazájukat, otthonukat, függetlenségüket. A lengyel zászló magyar földön való lobogása a függetlenség és szabadság, valamint az ezeréves lengyel-magyar barátság jelképe is egyben. Nemzete nevében köszönetét fejezte ki a megyei önkormányzat gesztusáért és elmondta: „nincs még veszve Lengyelország, amíg mi élünk és amíg magyar barátaink vannak”. 

                                                                                         
Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát” – ezzel az idézettel kezdte ünnepi beszédét Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke és ugyancsak hangsúlyozta: mióta világ a világ a lengyelek mindig közelebb álltak hozzánk, mint más országok lakói. Ezt követően a két nemzet barátságának főbb mérföldköveiről és a történelmi összefonódásokról számolt be a megyei elnök a hallgatóságnak. Az ünnepélyes ceremóniát a lobogó lengyel Himnusz hangjaira való felvonása zárta.IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.