Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

TÁRSADALMI ÉS KÖRNYEZETI SZEMPONTBÓL FENNTARTHATÓ TURIZMUSFEJLESZTÉS PROJEKTINDÍTÁS
2018-10-04 15:34:56
2018. január 1-ével megkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnere, a Felső-Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Naturpark Egyesület TOP-1.2.1-16-BK2-2017-00001 azonosító számú, „Az EuroVelo 13 kerékpáros útvonal és környezetének ökoturisztikai fejlesztése” című, 199.954.822,- Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesített projektjének megvalósítása.
A fejlesztés közvetlen célja az EuroVelo 13 nemzetközi kerékpáros útvonal Nagybaracska és Kelebia közt húzódó BácsKiskun megyei szakaszának láthatóvá tétele, valamint a nyomvonalat övező Felső-Bácska - Homokhát Natúrpark közös ökoturisztikai fejlesztése. A projekt keretében számos, a célcsoportok igényeihez illeszkedő szolgáltatás megvalósítása történik annak érdekében, hogy az elégedett vendégek közül mind több legyen a visszatérő vendégek száma, valamint - a hatékony marketingnek (is) köszönhetően - emelkedjen a térségbe látogató turisták száma és növekedjen az itt tartózkodás ideje.  
 
A turisztikai vonzerő növekedésével várhatóan erősödik a turisztikai kereslet is a térségben. A projekt további célja, hogy a minőségi kínálat erősödésével emelkedjen a turisztikai költés is, valamint az ökoturisztikai létesítmények szezonon kívüli hasznosítása hozzájáruljon a szezonalitás csökkentéséhez. 
 
A projekt keretében a Natúrpark területén közvetlen cél a turisztikai hasznosításhoz szükséges fogadási feltételek kialakítása és fejlesztése: látogatóközpont, többfunkciós bemutatótér kialakítása, fejlesztése, kapcsolódó épületállomány turisztikai, kulturális célú fenntartható fejlesztése, valamint a komplex turisztikai, információs és látogatómenedzsment szolgáltatások fejlesztése. 
 
A célcsoport specifikus turisztikai vonzerő elemek kialakítása, bővítése, valamint az élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák kialakítása, valamint az aktív természetjáró infrastruktúra megvalósítása, továbbfejlesztése is kiemelt célként jelenik meg.  
 
A Felső-Bácska–Homokhát Natúrpark létrehozásában 12 település vett részt, ezek a települések Ásotthalom, Bácsalmás, Bácsszőlős, Csikéria, Katymár, Kelebia, Kunbaja, Madaras, Mátételke, Öttömös, Tataháza és Tompa. Ugyanakkor e projekt keretében az ökoturisztikai fejlesztések Bácsalmás, Tompa és Kelebia település területén valósulnak meg. 
 
További információk résztvevő partnerek honlapjain érhetők el. 
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.