Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Fedezze fel, ismerje meg megyénket!
2018-08-17 07:06:16
Helyi értékek, ízek, zamatok, színes kulturális és szakmai programok várják a látogatókat az idei Hírös 7 Fesztiválon. Nem csak Kecskemét és térsége, hanem a teljes Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat felsorakoztatja turisztikai látnivalóink, helyi termékeink, értékeink sokszínűségét augusztus 19-től egészen augusztus 26-ig Kecskemét Főterén.
A történelmi és kulturális hagyatékok, az élettel teli és folyamatosan fejlődő, lüktető vidék ismét megmutatja magát a kecskeméti Hírös7 Fesztiválon, hiszen számos koncert, kiállító és családbarát program várja a látogatókat bemutatva azt a kulturális gazdagságot, mely megyénkre olyannyira jellemző.
A 650. születésnapját ünneplő város mellett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is rengeteg programmal készül az érdeklődőknek, akik többek között bepillantást nyerhetnek Kárpát-medencei testvéreink gazdag hagyományaiba, megismerhetik látnivalóikat, gasztronómiai különlegességeiket, sokszínű kultúrájukat. A bemutatók, kiállítások között megcsodálhatjuk Kárpátalja, Temesvár és Vajdaság közel 100 néptáncosát, akik színes forgatagukkal kalauzolnak bennünket körbe a Kárpátokon.
Megmutathatják megyénk fiataljai is a bennük rejlő tehetséget, a musicalek hangján keresztül repítik majd el a látogatókat a dallamok és történetek mesés világába.
A megyei önkormányzat teraszát a rendezvény ideje alatt társkiállítóként és társszervezőként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének kóstolói és kiállításai színesítik majd. A teraszon megízlelhetik a megye kiváló borait, helyi termékeit és a méltán híres Csíki Sört.
A megyei önkormányzat a korzó teraszon kívül a nulladik kilométerkő mellett helyi termék kóstolóval, turisztikai kínálóval is készül.
A nyolc napos „hírös” rendezvény 19:00 órakor a hivatalos megnyitóval veszi kezdetét, de már délelőttől ismerkedhetnek a látogatók a fesztivál színes programjaival.
 
Igazán izgalmasnak ígérkezik a fesztivál fő napja, a nagyszínpadon 18:15-től egészen 19:30-ig Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vendégei lépnek fel, melyek során Kárpátaljáról a Magyar Melódiák énekkar mutatja meg tudását, őket követi Temesvár-Végvárról érkezett Recefice, Csűrdöngölő és Szederinda néptánccsoportok, valamint a Vajdaságból érkező Sonja Marinkovic Művelődési Egyesületet tánccal és zenével zárják a külhoni magyarok fellépéseit.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a nyolc napos rendezvénysorozaton, idén immár második alkalommal vesz részt, hozzájárulva a megyeszékhelyünk gazdag programkínálatához. A megyei önkormányzat kifejezett célja, hogy meg tudja mutatni a Hírös Héten a megyei büszkeségeket az idelátogatóknak, megismertesse a vendégeket a határainkon átnyúló kulturális és gazdasági kapcsolatok fontosságával, felhívja a figyelmet az együtt gondolkodásra, megyénk közös képviseletére, identitásának erősítésére.


 
A részletes program az alábbi linken érhető el:
http://adattar.bacskiskun.hu/HirosHet/program_terkep.pdf
 
Kecskemét, 2018.08.16.
Debreceni Vanda
Elnöki kabinet
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.