Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Tegyünk közösen a jövőnkért!
2018-08-03 22:05:56
Napjainkra másfél Föld erőforrásai sem lennének elegek ahhoz, hogy hosszú távon fenntartsuk az életmódunkat. Augusztus 1-re esett idén a túlfogyasztás napja, mellyel feléltük Földünk éves tartalékait. A fogyasztói szokások alakítói és az energiafelhasználás káros anyag kibocsátásának okozói mi magunk vagyunk, így a lehetőség is a mi kezünkben van, hogy életterünket alakítsuk. A fenntarthatóság, környezettudatosság egyre inkább előtérbe kerül, egyre többen ismerik fel ennek fontosságát nem csupán egyéni szinten, de közösségek, így települések esetében is igaz ez.
A szemléletmódhoz kapcsolódó intézkedések akkor lehetnek eredményesek és tartósak, ha azoknak megfelelő keretet adunk. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elkötelezett a klímavédelem kérdéskörében, az elmúlt években számos olyan fejlesztést hajtott végre, illetve koordinált, amelyek a megyéből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklését, illetve a módosuló éghajlati feltételekhez való alkalmazkodást szolgálták. A napokban pedig elkészült a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének egyeztetésre alkalmas változata.
A SECAP a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségének módszertani útmutatása alapján készült és a klímastratégia által kijelölt fejlesztési keretrendszer gyakorlati megvalósításának lehetőségeit tartalmazza. A szövetség olyan helyi és regionális önkormányzatokat tömörít, amelyek önként vállalják, hogy területükön megvalósítják az Európai Unió klímával és energiával kapcsolatos célkitűzéseit, azaz 40%-os CO2 kibocsátás csökkentést érnek el 2030-ig.
Fontos számunkra, hogy a SECAP minél szélesebb társadalmi körben egyeztetésre kerüljön és minél több érdeklődő mondhassa el véleményét a témához kapcsolódóan, ezért az észrevételeket 2018. augusztus 20-ig várjuk a mellékelt véleményező űrlapon a baka.viktor@bacskiskun.hu e-mail címre.
2018.08.03.
Debreceni Vanda
Elnöki kabinet
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.