Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Ágasegyháza faluházának és óvodájának energetikai korszerűsítése valósult meg
2018-07-20 23:39:16
Ágasegyháza Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-15-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 33 472 015 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a település Faluházának és óvodájának energetikai korszerűsítése valósult meg.
A TOP forrásból megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően környezetbaráttá és energiahatékonnyá vált a település mindkét épülete. A Faluház 2010-ben felújított épülete most energetikailag is korszerűsödött, hiszen a rendkívül elavult kazánt egy új, modern fűtőegységre cserélték le. Az újonnan felszerelt napelemek pedig gondoskodnak az elektromos áram jövőbeni környezetbarát és költséghatékony előállítására. A Faluház mellett a község fenyves erdővel határolt, nyugodt környezetben fekvő óvodája is megújult: külső szigetelést, új lábazatot és födémszigetelést kapott.   
Az hivatalos átadáskor megtartott, ünnepélyes szalagátvágást a település óvodásainak, iskolás tanulóinak és a Boróka Népdalkör és Citerazenekar műsora tette igazán emlékezetessé. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és a település vezetősége is.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.