Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Bács-Kiskun megye területrendezési terve
2018-07-20 23:13:31
Gondolkodjunk együtt, egy élhetőbb megyéért! A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársai ezen a héten, illetve a jövő hét folyamán megyénk számos városát veszik célba annak érdekében, hogy minden helyi vezető és lakos elmondhassa véleményét és észrevételeit a megyei területrendezési terv kapcsán. A járási fórumokon a javaslatokat összegzik, melyek segítségével alkot majd egy egységet Bács-Kiskun megye Területrendezési Terve.
A megyei területrendezési terv akkor lesz hasznos, ha az minél szélesebb körben bírja az ágazatok egyetértését, a helyi, települési érdekek minél hatékonyabban érvényesülnek, és a tervvel minden érintett azonosulni tud. A települési elképzelések csak akkor tudnak beépülni a megyei tervbe, ha a megyei önkormányzat egyeztetéseket biztosít a települési önkormányzatok és lakói számára, és fordítva is igaz, ha a település kellő részletezettséggel ismerteti hosszú távú fejlesztési elképzeléseit. Ezért Bács-Kiskun megye területrendezési terve csak akkor lehet hasznos dokumentuma a fejlesztéseknek és szolgálhatja az itt élők életkörülményeinek javulását, ha a megyei önkormányzat, az érdekelt települési önkormányzatok és az ágazatok között egy folyamatos párbeszéd és egyeztetés történik a módosítás során.
 
E szemlélet fényében zajlottak eddig az egyeztetések a szakmai vezetőkkel a Megyeháza épületében, azt követően pedig a térségi vezetőkkel és helyi lakosokkal Kalocsán, Kiskunhalason és Kiskunmajsán. A munka mindenhol térségünk előnyeinek és lehetőségeinek elemzésével indult el, melynek során számos érdekes kérdés merült fel az itt élőkben. Többek között a tanyás térségek, külterületi lakott helyek és zártkertek megőrzése és fejlesztése, a helyi termékek előtérbe helyezése, a gyógyturizmus, illetve a lovasturizmus markáns megjelenése és az aktív civil élet kaptak központi szerepet, hiszen mind-mind meghatározzák megyénket, s számtalan lehetőséget rejtenek még magukban, mely lehetőségek kiaknázásához a közösségi együttműködés és együttgondolkodás elengedhetetlen. A területrendezési terv igyekszik a térségi jelentőségű környezeti, természeti és kulturális értékek védelmét szem előtt tartani, a megyei sajátosságokat kiemelő övezeteket fejleszteni. A területi sajátosságok feltérképezéséhez szükség van az itt élők véleményére, hiszen ők érzik igazán, milyen változások bevezetése szükséges a saját településükön. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a következő hónapokban a megyei területrendezési terv módosításán dolgozik majd, s várunk minden olyan észrevételt, mely a terv minél eredményesebb kidolgozásához segít bennünket.
Véleményével segítsen minket, hogy megyénket élhetőbbé varázsoljuk!
 
Amennyiben felkeltettük érdeklődését:
Kecskeméten július 20-án, 10:00-kor, a Megyeháza Dísztermében,
Baján, július 23-án, 10:00-kor, Baja Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében,
Kiskőrösön, július 25-én, 10:00 órakor, Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatala Dísztermében,
Kiskunfélegyházán, 2018. július 26-án, 10.00 órakor, Kiskunfélegyháza Város Szakmaközi Művelődési Házában,
Kunszentmiklóson, július 27-én, 10:00-kor, Kunszentmiklós Varga Domokos Általános Művelődési Központ Könyvtár Olvasótermében,
Jánoshalmán, július 24-én, a Jánoshalma Városgazda Kft. Zöld termében lesz még lehetőség a területrendezési terv kapcsán az együttgondolkodásra.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.