Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

NÖVEKEDÉSBEN – Új építőanyag-áruházakat nyit a Hufbau-Akker
2018-06-01 20:43:55
2018 első negyedévének minden hónapjában meghaladta az építőipari termelés volumene az előző évit. Az építőipar ezirányú fellendülését a HUFBAU csoporthoz tartozó, egykori alapítótag Akker-Plus Kft. is kihasználja: két új áruházat nyit a lánc a bács-kiskuni régióban.
.A HUFBAU csoport Magyarország meghatározó, legnagyobb múltra visszatekintő építőanyag-kereskedelmi hálózata, amely nagy beszállítói hátterének köszönhetően egyedülállóan széles termék-szortimenttel és a hozzájuk kapcsolódó, átfogó szolgáltatási körrel várja ügyfeleit, immáron 28. éve. Az országos hálózat közvetlen kereskedelmi forgalma az elmúlt évben, a tervezett 1 milliárd forint helyett 2,6 milliárd forinttal nőtt – ez is mutatja meghatározó helyzetét.
Az egykori alapító tagok között volt az Akker-Plus Kft., amelyben 1990-ben Akasztón, családi vállalkozásként kezdődött az építőanyag-kereskedelem. A vállalkozás, már az alapítástól kezdődően, 100%-ban magyar tulajdonú.A HUFBAU cég, tevékenysége közel három évtizede alatt, a dél-alföldi régió legnagyobb építőanyag-kereskedelmi vállalkozásává fejlődött, amely lakossági igények mellett a környező beruházásokat is kiszolgálja. A fő tevékenységi körei közé tartozik az építőanyag kis- és nagykereskedelem, az üzemanyag-kereskedelem, a kivitelezői tevékenység, valamint egyéb, barkácsáruházi termékek kereskedelme is.
 
A hálózat egyik legfőbb tagja, az Akker-Plus Kft. tevékenysége során a forgalmazott termékek és a kapcsolódó szolgáltatások köre évről-évre bővült és bővül, a lakossági igények minél teljesebb körű kielégítése pedig lehetővé tette a dinamikus fejlődést, amely üzletnyitásokban is megnyilvánult.Az 1990-es akasztói alapító építőpontot újabbak követték: 1993-ban Soltvadkerten, 1995-ben Kiskőrösön, majd 1999-ben Kecskeméten. A lakossági igények kielégítése az áruháznyitásokkal, így a 2011-es kiskőrösi, a 2015-ös kalocsai és most, a 2018-as kecskeméti és soltvadkerti áruházak átadásával vált teljessé.Az Akker-Plus Kft. az elmúlt 10 évben irigylésre méltó eredményeket tud felmutatni: 2008 óta éves árbevételük mintegy 171%-kal nőtt, dolgozói létszámuk jelenleg a 2010-es adat 150%-a. A létszámnövelést részben az építőipar megnövekedett kihívásai, részben a folyamatos terjeszkedés és cégnövekedés indokolja – immáron 150 fős csapat áll a vevők rendelkezésére.
A folyamatos, stabil növekedés tehát egyszerre új munkahelyeket teremt a térségben, növeli a HUFBAU-Akker áruházak és építőpontok lefedettségét Bács-Kiskun megyében, és szélesíti a termékkínálatot.
 
A kecskeméti és soltvadkerti barkácsáruházban az eddig megszokott szakértelem és vásárlóközpontú kiszolgálás mellett, a korábbinál szélesebb körű termékkínálat várja a felújítani és építkezni vágyókat.A sajtónyilvános áruházátadásokra ma, június 1-jén került sor. A délelőtti, soltvadkerti nyitáson Lehoczki Ferenc, a város polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd elmondta, hogy a település dobogós helyet foglal el az Akker-Plus Kft. életében, hiszen a cég építőanyag-áruház-nyitásai közül a soltvadkerti a harmadik. Kiemelte, hogy a jövőépítés kulcsa a vízió és tervek megléte – ahogy azt az Akker-Plus Kft. mindig is bizonyította. A cég tudta: a név kötelez! Nem lehet véletlen a cégnévben a Plus szócska, hangsúlyozta Lehoczki Ferenc, hiszen a várost az elmúlt 28 évben, időről időre valami plusszal ajándékozta meg a cég. Ennek a koronája a mai áruházátadás, amely hiánypótló a település számára, hiszen eddig nem volt olyan üzlet, ahol lehetőség nyílt volna háztartási műszaki cikkek vásárlására.A délelőtti eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott, hogy a mai nap egy évtizedes fejlesztés újabb állomása. Ritka manapság az olyan cég, aki ennyi éven át a piacon tud maradni, megőrizve eredeti formáját. Ismertette, hogy a gazdasági válságból az Akker-Plus Kft. nem csak felállni tudott, kivárva a nehéz időszakot, de a térségben hatalmas növekedést is elért. A tulajdonosok mindig mások előtt járnak, és innovációs készségük ezúttal lehetővé tette, hogy egy olyan csomópontban nyissanak új üzletet, mint Soltvadkert.
 
Endrődi Ferenc, az Akker-Plus Kft. tulajdonos-ügyvezetője is felszólalt mindkét áruházavatáson. A gazdaságot a fa gyökeréhez hasonlítva kiemelte, hogy a gyökér, vagyis a gazdaság táplálása szükséges ahhoz, hogy az ágak kinőhessenek, és a fa virágozhasson. A cég kihasználja a gazdaság jelenlegi fellendülését, így történelmet ír: megragadta a lehetőségeket és erős vállalatot tett ki a piacra, amely a tavalyi évben újabb 2,6 milliárd forinttal tudott nőni az előző évhez viszonyítva. Ezzel képes megkülönböztetni magát a versenytársaktól, és mindig egy lépéssel azok előtt maradni. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az új telephelyeket teljes mértékből önerőből valósították meg, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki ezeknek a létrehozásáért tett, ezekben részt vett – így minden dolgozónak, partnernek és tulajdonostársnak.
 
Mától, június elsejétől tehát két újabb településen várnak mindenkit áruházak is, az eddigi építőpontok mellett: Kecskeméten a Könyves Kálmán krt. 22-26. alatt, Soltvadkerten pedig a Szentháromság u. 86-ban.
 
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.