Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

SAJTÓKÖZLEMÉNY - KISKUNFÉLEGYHÁZI ÉS KISKUNMAJSAI JÁRÁSI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM
2018-05-25 18:00:34
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-5.1.2-16 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című felhívásra. A projekt keretében 421.61 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrás áll rendelkezésre Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járások településein a foglalkoztatás-növelést célzó foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozására és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítására. A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (BKMKH), a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Konzorcium valósítja meg.
A projekt az érintett járások gazdasági szereplőinek igényeit felmérve, foglalkoztatási helyzetelemzést készítve, célirányos képzéssel szeretné kielégíteni a gazdasági szereplők munkaerő igényét, megalapozva ezzel a gazdasági szereplők erősödését, fejlődését, új beruházásokat generál, a vállalkozások működési környezete javul a foglalkoztatást támogató beavatkozások révén.
A térség munkaerő-piaci helyzetének feltárását követően célirányos képzéssel, a támogatott foglalkoztatással, a vállalkozóvá válás segítésével a projekt a dolgozni akaró jelenleg munkanélküli réteg munkába állását segíti elő. Ezáltal a tervezett fejlesztés hozzájárul az adott térségben a népesség megtartásához, növekszik az életszínvonal, javul az életminőség, a letelepedni vágyók számára biztosított a munkavállalás lehetősége.
 
A projekt keretében tervezett munkaerő-piaci szolgáltatások támogatni fogják a térség gazdasági és foglalkoztatási helyzetének javítását, ezáltal valós hozzáadott értékkel bírnak a partnerségek működéséhez és fenntartásához, helyi szintű együttműködési hálózatok kialakításához.
 
A foglalkoztatási paktumok keretében munkaerő-piaci programokban tervezett résztvevők száma 271 fő, az álláshoz jutók száma 149 fő, az álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma pedig 30 fő a tervek szerint.
A program kezdésének időpontja 2018.03.01, befejezése 2021. február 28.
 
A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósul meg.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.