Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

POLGÁRMESTERI FÓRUM - A fejlődés útján
2018-04-20 19:47:04
A Bács-Kiskun megyei települések vezetői idén első alkalommal vettek részt a számukra megrendezett két napos polgármesteri fórumon, melynek ez alkalommal Lakitelek adott otthon.
A Lakitelek Népfőiskolában tanácskoztak és ismerkedtek meg a megyét érintő fejlesztésekkel, a Területi és Operatív Program gyakorlati problémáival és megoldásaival, az induló képzésekkel és pályázatokkal, a Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési tervekkel, továbbá konfliktuskezelési és csoportvezetési tanácsokat is volt lehetőségük meghallgatni.Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke beszédében kitért a megyét érintő fejlesztések és pályázatok aktuális helyzetére, kiemelve a térség előrelépési folyamatait.
Az eseményen előadást tartott Dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete, aki többször hangsúlyozta a mongol-magyar együttműködés és együttgondolkodás jelentőségét, felsorolva számtalan kapcsolódási pontot a két ország között.Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a TOP aktuális helyzetéről tartott előadást, kiemelve, hogy 2018. legfontosabb feladatai közé tartozik a fejlesztési tervek elkészítése, engedélyeztetése és a közbeszerzések lefolytatása.
Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke A hungarikumok témájában tartott előadást, melyben hangsúlyozta, hogy fontos kérdés: a helyi értékek felkutatása, erősítése, azok továbbadása a következő generáció számára.Mess Gabriella és Farkas Nikoletta a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Nonprofit Kft. projektvezetői előadásaikban a területfejlesztés aktuális kérdéseire, problémáira és megoldásaira kaphattunk választ.
Soltész Szilárd, mentálhigiénés szakember a vezetői szerep kapcsán felmerülő nehézségekre, a vezetői szerep kulcskérdéseire hívta fel a figyelmet. 

 
A második nap első előadói között volt Madari Örs, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály vezetője, és Cseh Tamás, a Bács-Kiskun
Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője. Előadásaikban az agrár és vidékfejlesztési aktualitásokat emelték ki, többek között, hogy az idei év elejétől zajlik az úgynevezett „megyésítés”, melynek lényege: a területi kérelmek kezelését, a helyszíni ellenőrzési és a megyei ügyfélszolgálati feladatokat szétosztják a megyék között.
Ezt követően Dr. Jamrik Edit, a Bács-Kiskun Megye Önkormányzat felzárkózási referense tartott beszámolót az életben fellépő konfliktusok szerepéről és azok megoldási formáiról.
Szakál Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Foglalkoztatási paktum szakmai vezetője a megyénket érintő foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködésre tért ki bővebben.
Dr. Kassai László adatvédelmi szakértő a 2018. május 25-től hatályba lépő, az Európai Unió új adatvédelmi rendeletéről beszélt, melynek során kiért arra, hogy a rendelet célja az adatvédelmi tudatosság növelése, ezáltal biztosítva, hogy a személyes adatok minél nagyobb védelem alatt álljanak.
Trungelné Szabó Márta, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ösztöndíj referense a „Bács-Kiskunban itthon vagy” ösztöndíj program kezdeti fázisairól és jelen állásáról számolt be, kitérve a jövő terveire.
Piskóti István, a Miskolci Egyetem tanszékvezető tanára településmarketinggel kapcsolatos tanácsokkal látta el a jelenlévő polgármestereket.
Ezen polgármesteri fórumon tehát nem csupán a térségi fejlődésé volt a főszerep, hanem a személyi fejlődésé is, hiszen a polgármesterek számos hasznos tanácsot kaphattak, melyek a vezetői tapasztalatukat segíthetik, bővíthetik, ezáltal pedig gördülékenyebben tudják majd a vezetésük alatt álló falvak és városok ügyeit kezelni. A két napos fórumra jellemző volt az interaktivitás, az érdeklődés, és az együttgondolkodás jegyében ért véget.
 
Kecskemét, 2018.04.20.
Debreceni Vanda
Elnöki kabinet
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.