Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Választás 2018 – Választásszakmai pénzügyi értekezletet tartottak a Megyeházán
2018-03-28 14:33:34
A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda az április 8-án esedékes általános országgyűlési választásokra való szakmai felkészülés utolsó állomásaként március 28. napján rendezte meg a Bács-Kiskun megyében működő választási irodák pénzügyi felelősei részére szóló szakmai fórumát.
Dr. Kovács Endre Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda jogszabályból eredő egyik kiemelt feladata a Bács-Kiskun megye területén működő választási irodák tagjainak minőségi alapú oktatása, szakmai felkészítése. Aláhúzta, hogy elengedhetetlenül fontos a választási joganyag közösségi alapú tematikus vizsgálata, ami azonban nem pótolhatja az önálló jogértelmezést, de hathatósan hozzájárulhat ahhoz, hogy az egybegyűltek megvitathassák a felmerült kérdéseiket, ezzel is elősegítve a választási jogszabályok egységes elvek mentén való alkalmazását. Hozzátette, hogy 2017 novembere óta ez a harmadik alkalom, amikor a választás eredményes lebonyolításában érintett választási irodák tagjai a Megyeházán találkozhatnak, ahol aktuálisan a Területi Választási Iroda pénzügyi munkatársainak előadásait hallgathatják meg, a szakmai konzultáció lehetőségét is biztosítva.

A köszöntő szavakat követően Bozóné Nemes Gizella, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének pénzügyi helyettese tájékoztatta a megjelenteket a 2018. évi általános országgyűlési választások pénzügyi elszámolásának jogszabályi hátteréről.

A jogi szabályozók ismertetését Rédei Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda pénzügyi munkatársának előadása követte, aki a gyakorlati szempontokat szem előtt tartva a 2018. évi általános országgyűlési választások pénzügyi elszámolása elektronikus rendszerben való végrehajtásának részleteit ismertette.

Az előadásokat szakmai konzultáció, majd a rendezvényt ebéd követte, teret adva ezzel a további felmerült kérdések személyes megtárgyalására.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.