HÍREK

Fókuszban az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választása - felkészítő szakmai fórum
2018-02-02 13:12:54
Választásszakmai felkészítő fórumot tartott a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda a helyi választási irodák vezetői és helyetteseik részére. A szakmai program délelőtti részén a 03., 05. és 06. számú országgyűlési egyéni választókerületekhez tartozó választási irodák vettek részt, a délutáni előadássorozatra a 01., 02. és 04. számú országgyűlési egyéni választókerületekhez tartozó választási irodák érkeztek.
A találkozóra Kecskeméten, a Megyeházán, február 1-jén csütörtökön került sor. Az előadók az országgyűlési választásokhoz kapcsolódó legfontosabb témákat járták körbe.
A fórumot Dr. Kovács Endre Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetője nyitotta meg.Péteri Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöki tanácsadója a névjegyzékek vezetésének szabályairól tartott előadást.


Dr. Bankó Ágnes, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének jogi helyettese a választási szervek munkáját elemezte.


Dr. Határ Mária, a 01. és 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda vezetője a választási irodák főbb feladatairól tájékoztatta a megjelenteket.
A választási eljárás jogorvoslati rendszerének sarokpontjaira Dr. Kovács Endre Miklós hívta fel a figyelmet.


A fórumon Tóth Csaba, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének informatikai helyettese részletesen tájékoztatta a jelenlevőket a választás informatikai és technikai vetületeiről.
A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda szervezésében megvalósuló következő választásszakmai felkészítő képzés célzottan a helyi választási irodák pénzügyi munkatársainak fog szólni.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.