Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Újabb turisztikai vonzerő a megyében
2017-12-04 14:13:47
„Az Eurovelo 13 kerékpáros útvonal és környezetének ökoturisztikai fejlesztése” című projekt a Széchenyi 2020 (TOP-1.2.1.-16-BK2) keretében valósul meg.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat célja, hogy aktív szerepet vállaljon a megye turizmusának, versenyképességének és vonzerejének növelésében. Emellett a térségi értékek és fejlesztések tudatos összehangolását is fontosnak tartja.
Ennek érdekében pályázatot készített el és nyújtott be a Felső-Bácska-Homokhát Natúrparkkal a megye déli területén lévő kerékpáros útvonalak menti attrakciók és szolgáltatások fejlesztésére. A projektet támogatásra alkalmasnak találták a bírálók.
A Duna-Tisza-köze természeti adottságai kiváló lehetőségeket nyújtanak a kerékpáros turizmus számára. A 200 millió Ft összértékű projekt Bács-Kiskun megyében a Nagybaracska és Kelebia között futó nyomvonalon fog megvalósulni, alapvető cél az Eurovelo 13 kerékpárút láthatóvá tétele, ökoturisztikai attrakciók fejlesztése, továbbá a kerékpárút nyomvonalán fekvő, Kelebia központtal létrehozott Felső-Bácska –Homokhát Natúrpark kínálati elemeinek látogatóbaráttá tétele.
A projekt megvalósulását követően a megye periférikus határ menti térsége kerül majd fel a turizmus térképére, amely pozitív hatással lesz a határ túloldalán fekvő magyarlakta bácskai településekre is, valamint jelentős mértékben hozzájárul a megye turizmusának fejlődéséhez.
„Az Eurovelo 13 kerékpáros útvonal és környezetének ökoturisztikai fejlesztése” című projekt a Széchenyi 2020 (TOP-1.2.1.-16-BK2) keretében valósul meg.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.