Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

SAJTÓKÖZLEMÉNY: Kínába vittük megyénk hírnevét
2017-11-27 10:44:08
Kettős céllal utazott a Bács-Kiskun megyei delegáció Jünnan tartományba
2017. november 16-19. között Kínába, Kunming városba látogatott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. Kunming Jünnan tartomány székhelye, Vietnammal, Laosszal és Mianmarral határos. A tartományt „a déli felhők birodalmának” is nevezik, hiszen nyugati térségét már a Himalája vonulatai uralják. Kína növény- és állatvilága itt a legsokszínűbb. További különlegességnek számít, hogy Kínában sehol máshol nem él annyi nemzetiség, mint ebben a tartományban: összesen 26 népcsoportnak ad otthont, melynek köszönhetően rendkívül sokszínű kulturális hagyományokkal is rendelkezik.A 44 millió lakosú Jünnan tartomány természeti és kulturális adottságai miatt Kína leglátogatottabb belföldi turisztikai desztinációja. Ennek is köszönthető, hogy - Sanghajjal felváltva - Kunming minden második évben otthont ad a China International Travel Martnak, Ázsia legnagyobb utazási kiállításának. A kínai turisztikai piac jelenleg a világ legdinamikusabban fejlődő, egyúttal leggyorsabban változó, állandóan új igényekkel jelentkező piaca, mely hatalmas lehetőségeket rejt magában.A látogatás keretében, a kiállítás egyik díszvendégeként Bács-Kiskun megyének is alkalma volt arra, hogy megmutassa magát a szakmai közönség és a helyi érdeklődők számára. A rendezvényen több mint ezer szakmai szervezet képviseltette magát a világ minden tájáról. 
A látogatás másik célja az volt, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Zhang Bairu, a Jünnani Tartományi Népi Gyűlés Állandó Bizottságának alelnöke aláírja a Bács-Kiskun megye és Jünnan tartomány közötti testvérmegyei/tartományi megállapodást. Bács-Kiskun megye és Jünnan tartomány az elmúlt év során vették fel a kapcsolatokat egymással, amelynek a következő lépcsője volt a jelen megállapodás aláírása. Ennek értelmében a két régió a kereskedelem, tudomány, technológia, oktatás, kultúra és turizmus területén működik majd együtt.

 

A megyei közgyűlés elnöke találkozott a Dali Bai Autonóm Prefektúra vezetőjével, továbbá Kunming Chenggong Kerületének vezetőjével is.

 

Az egyezetések eredményeképpen a felek egyetértettek abban, hogy az együttműködés egyik első és egyik legfontosabb területe a turizmus lehet, és a turisztikai kapcsolatok fejlesztése érdekében kölcsönösen segíteni fogják egymást. Az együttműködés fokozása és az emberek közti baráti kapcsolatok mélyítése érdekében megvizsgálják annak lehetőségét, hogy Bács-Kiskun megyei és Jünnan tartománybeli diákok cserekapcsolatok keretében egymás felsőoktatási intézményeiben képzéseken vehessenek részt.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.