Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

SAJTÓKÖZLEMÉNY Választási Informatikai képzés a Megyeházán
2017-11-24 13:41:27
Elkezdődött a felkészülés a 2018. évi országgyűlési választásokra
A 2018. évi országgyűlési választást Magyarországon 2018 áprilisában vagy májusában fogják tartani, a kitűzésről a köztársasági elnök gondoskodik. Addig is azonban a választási szervek részére megkezdődik a felkészülés.
 
A 2018. évi országgyűlési választás előkészítése és lebonyolítása során a Nemzeti Választási Iroda fokozott hangsúlyt kíván helyezni a választási informatikai alkalmazások biztonságának növelésére. Ennek keretében a már egyébként is zárt hálózaton működő választási rendszereket a választási irodák tagjai a jövő év elejétől csak a Választási Kapu alkalmazásban, elektronikus személyazonosító igazolvánnyal történő azonosítás után érhetik el. Az új biztonsági alkalmazás használatáról a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda 2017. november 24-én informatikai képzést tartott az illetékességi területe alá tartozó helyi választási irodák delegált tagjai részére a Megyeházán.
 
Dr. Kovács Endre Miklós területi választási irodavezető köszöntését követően Tóth Csaba, a területi választási irodavezető informatikai helyettese adott részletes tájékoztatást a helyi választási irodák munkatársainak részére.
 
A jövő év elején további képzések várhatóak jogi, pénzügyi, informatikai és szervezési témákban, hogy a választás lebonyolítása zökkenőmentes legyen Bács-Kiskun megyében.
 
2017. november 24.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.