Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

„Bács-Kiskun Megyéért Díj”-at kapott Kurucz András
2017-10-20 18:46:57
Ma délelőtt tartotta ünnepi ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a Lakiteleki Népfőiskolán. A rendezvény egyik fő apropója az 1956-os forradalmi megemlékezés volt, de ez alkalommal kerültek átadásra a megyei kitüntető díjak is. E nívós elismerések azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozhatók, melyek kiemelkedően eredményes teljesítményükkel szolgálták a megye érdekeit és javát. A legrangosabbnak számító „Bács-Kiskun Megyéért Díj”-at idén Kurucz András és Versegi János kapta.
Az ünnepségen további prominens vendégek is részt vettek: többek között Kovács Ernő kormánymegbízott, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke és a Népfőiskola Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rausch Sándor alelnök, Dr. Kovács Endre Miklós megyei jegyző, Dr. Bankó Ágnes megyei aljegyző, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, valamint a kitüntetettek és hozzátartozóik, a megye igazgatási, társadalmi, egyházi és gazdasági vezetői, a megye településeinek polgármesterei, a megyei közgyűlés tagjai és a külső bizottságok tagjai.A rendezvényt Lezsák Sándor házigazda köszöntői szavai nyitották meg, majd ünnepi beszédet mondott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. „A szabadság ’56 óta a legtisztábban, legőszintébben csengő szó, melynek mi és az általunk nevelt, oktatott generáció ad tartalmat. A holnap felelősei mi vagyunk. Sorsunk, jövőnk, gyermekeink és unokáink jövője 1956 talaján érik erős, biztonságos, kiszámítható, fejlődő nemzetté, boldog hazává. Itt nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell, és nem elég akarni, de tenni kell, ahogy ezt Váci Mihály is írta. Mindenkinek a maga választotta, vagy a kijelölt helyén.” – hangzott el az elnök gondolatai között.

A kitüntetettek nevében Szemereyné Pataki Klaudia mondott köszöntet és egyben történelmi nevezte a mai napot, amikor a városi és a megyei közgyűlés közösen ünnepelhet. A kitüntető díjak átadása és a színes, ünnepi műsor után a megyei önkormányzat svédasztalos állófogadással vendégelte meg a meghívottakat. Rausch Sándor alelnök pohárköszöntőt mondott a kiskőrösi Kunság-Szesz Zrt. Irsai Olivér szőlőpálinkájával, mely „A megye legjobb szőlőpálinkája” címet nyerte el 2016-ban. A fogadáson a „Megye Bora 2017” címet kiérdemelt borokkal koccinthattak a vendégek: a Vass Borászat Kunsági Olaszrizlingjével (2016), a Font Pincészet Cabernet Sauvignon Roséjával (2016) és a Frittmann Borászat Kunsági Merlot-jával (2013).Az ünnepi műsor részként népdalokat adott elő a Dusnoki Igazgyöngy és Hagyományőrző Népdalkör, valamint énekelt a kiskunfélegyházi Batthyányi Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos kórusa. Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve Nagy Gáspár Láthatatlan kőre vésem és Tóth Bálint Magyar Litánia című versét szavalta el Körtvélyesi Zsolt színész. A műsor zárásaként a Mayossa Hagyományőrző Egyesület adott elő fergeteges és látványos rábaközi, dél-alföldi és pálpataki táncokat. Produkciójukat a Szabó Zoltán és barátai című zenekar kísérte.A 2017. év díjazottai:

1. „BÁCS-KISKUN MEGYÉÉRT DÍJ”
- Kurucz András
- Versegi János

2. „BÁCS-KISKUN MEGYE GAZDASÁGÁÉRT DÍJ”
- Délity József Ádám
- Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.

3. „BÁCS-KISKUN MEGYE VIDÉKFEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ”
- Eichardt Géza
- Gyöngyösi Sándor
- Rakonczainé Kurunczi Gyöngyi

4. „BÁCS-KISKUN MEGYE EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT DÍJ”
- Dr. Beke Zsolt
- Dr. Endre Veronika
- Dr. Schwarcz László

5. „BÁCS-KISKUN MEGYE TUDOMÁNYOS ÉLETÉNEK FEJLŐDÉSÉÉRT DÍJ”
- Prof. Dr. Minamizuka Shingo

6. „BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZIGAZGATÁSÁÉRT DÍJ”
- Csáki Béla

7. „BÁCS-KISKUN MEGYE KULTÚRÁJÁÉRT DÍJ”
- Mayossa Hagyományőrző Egyesület
- Penovác Endre
- Dr. Sövény Mihály

8. „BÁCS-KISKUN MEGYE IFJÚSÁGÁNAK NEVELÉSÉÉRT DÍJ”
- Binszki József
- Hidegné Szabó Éva
- Márai András

9. „BÁCS-KISKUN MEGYE LAKOSSÁGÁNAK VÉDELMÉÉRT DÍJ”
- Dr. Vaslóczki Ferenc

10. „BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ”
- Kormos Jakab
- Sági Lajos

11. „BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETISÉGEIÉRT DÍJ”
- Dusnoki Igazgyöngy és Hagyományőrző Népdalkör
- Sibalin István (posztumusz)

12. „ÉV POLGÁRMESTERE BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN DÍJ”
- Csomor László
- Szemereyné Pataki Klaudia

13. „BÁCS-KISKUN MEGYE SPORTJÁÉRT DÍJ”
- Jerémiás Donát
- Molnár Gábor

14. „A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK KITÜNTETŐ DÍJA”
- Bíró Zsuzsanna
- Horváth Gyula
- Mess Gabriella

2017. október 20.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.