Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Kiskőrösi cukrász a magyar válogatottban
2010-11-18 11:21:41
Véghajrába ért a Magyar Nemzeti Szakács- és Cukrászválogatott, mely már egy éve készül a luxembourgi kulináris világbajnokságra.
Szerdán utazott el a hatfős csapat: a kecskeméti Varga Károly, Szűcs Sándor, a kiskőrösi Birkás Gábor, Kostyál Gábor, Molnár Péter és Volenter István.

Ötven ország több mint 1000 versenyzővel képviselteti magát a négyévente rendezett versenyen, amely november 20-a és 24-e között zajlik.

– Egy éve kezdtük a felkészülést, eleinte havonta tartottunk egy találkozót – nyilatkozta a Petőfi Népének Varga Károly csapatfőnök, többszörös olimpiai és világbajnok, Venesz-díjas mesterszakács. – Az ötletbörze után kipróbáltuk, elkészítettük és elemeztük a lehetséges specialitásokat, majd kiválasztottuk azokat a fogásokat, melyek minden tekintetben megfelelnek a verseny rendkívül magas követelményeinek.
A világbajnokság programja szerint hideg- és melegkonyhás menüsort kellett összeállítanunk, elsődleges szempont volt számunkra, hogy népszerűsítsük a magyar gasztronómiát, ugyanakkor a hazai alapanyagokat a mai kor ízlésének megfelelő receptek szerint használjuk fel.

A verseny érdekessége, hogy a válogatottaknak 105 főre kell főzniük egy üveggel körbevett konyhában. A zsűri az ízek és a látvány mellett azt is értékeli, milyen konyhai technológiákat alkalmazunk, tisztán tartjuk-e munka közben a konyhát, és természetesen az alapanyagokat is szemügyre veszi. Közben a közönség is figyelemmel kísérheti, hogyan születik meg a menüsor az öt óra alatt, ami rendelkezésünkre áll. Sőt vásárolhatnak is azokból a specialitásokból, amelyek felkeltették az érdeklődésüket. Válogatottunk menüjét az interneten már előre lefoglalták, így a helyszínen erre már nem lesz lehetőség. Ez is azt jelzi, hogy a magyar szakácsokra egyre inkább odafigyelnek. Bízunk abban, hogy kreativitásunkat a zsűri és a közönség egyaránt értékeli majd.

forrás: www.baon.hu

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.