Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

ÁlomÉpítők - "szeretet és remény" - a történet most kezdődik!
2010-11-12 09:26:55
Hihetetlen pofonokon lehet túl Koklács Konrád az ÁlomÉpítők műsor producere, hiszen kemény szavakat fogalmazott meg Kecskeméten az Akker Tüzép nyílászáró szaküzletében tartott sajtótájékoztatón november 10-én. Kijelentette, hogy akik az Álomépítők első sorozatának a felkérésre nemet mondtak, és most, hogy a műsor sikeres jelentkeztek, azoknak a második sorozatban ő fog nemet mondani. A produkció a finnyás bulvársajtó elismerését is kivívta és a Viasat 3 legnézettebb műsora lett rövid idő alatt. A producer kijelentette, hogy az Akker Plusz elsőként támogatta a produkciót.
A reality nehéz műfaj. Én, mint néző általában nem is szeretem, mert a kaptafa alapján elesett sorsú embereket megtalál a média és a „szereplők” lehető legbizalmasabb gyengeségeit megvéve kiteszik, hogy nézzék a többiek a szerencsétlent. Arra, hogy ez mennyire gyalázatos leginkább csak akkor jönnek rá a „nézők” ha egy közvetlen ismerősük „lábgombája” kerül fő műsoridőbe. Valahogy úgy vagyok ezzel, mint az útszélén balesetet szenvedettekkel, akiket már körbe álltak öten és a többi autós azért halad lassan, hogy jól megnézhessék azt a szerencsétlent, aki épp pórul járt. Kisgyerekként apám azt mondta, hogy kisfiam, ha nem tudsz segíteni már, akkor nem szabad tátani a szád, mert a következő sarkon te is így járhatsz és gondolj bele, hogy hogy éreznéd magad, ha bámulnának rád (!).

Persze egy baleset az egy baleset, egy elesett család számára új otthont építeni, pedig egy gyönyörű hivatás lehet. Igen, ennek az-az ára, hogy műsort kell készíteni belőle, de ahogyan ezt az ÁlomÉpítők bebizonyították, lehet ezt úgy is, hogy egy kedves történet kerekedjen ki, nem pedig egy vérszomjas bulvársajtós hálószobába kukucskálós marhaság.

 

 

Endrődi Ferenc az Akker Tüzép tulajdonos-ügyvezetője a tájékoztatón kijelentette, hogy minden év elején a határidőnaplója elejére beleírja, hogy mit vár az adott évtől. Mint elmondta a 2010-es évtől szeretetet és reményt várt és vár. Az év elején még nem tudta, hogy lesz egy árvíz, lesz egy iszapkatasztrófa, hogy megjelenik az év elején egy stáb, aki egy olyan műsort készít, amiben tényleg rendkívül rászorult emberek otthonai szépülnek meg, de mint elmondta, ha már a Jóisten úgy adta, hogy az Akker tud segíteni, akkor ahol csak lehet, össze kell fogni és támogatni kell másokat.

Az ügyvezető kijelentette továbbá, hogy a véleménye alapján a műsor fogadtatása magyaros, mert amíg hasonló műsorokat mondjuk, Amerikából sugároznak, és azt nézik, addig szép és jó, de ha már ezt egy magyar stáb csinálja meg magyar családok javára, akkor mindjárt több a kritikus szem. Elmondta, hogy úgy látja, hogy a műsor még nagyon az elején van és sokkal-sokkal több érdeklődője lesz a jövőben.

Zsikla Tamás az Akker Plusz kereskedelmi és marketing igazgatója elmondta, hogy igazán elégedett a stáb munkájával, az elkészült munkák minőségével, hiszen az új otthonok azon túl, hogy óriási előrelépést jelent egy-egy családnak, ráadásul az energiaköltségük harmadára, de van, hogy a negyedére csökken.


 

A tájékoztatón megjelent a hetedik adásban szereplő Éva és lánya is, akit megmenekítettek az embertelen, méltatlan körülményektől. Ők ketten ugyanis egy disznóólban éltek. Korábban egy néninél laktak, akit gondoztak, majd egy ismerősük házában húzták meg magukat, ami az árvíz miatt összedőlt. Egy idős bácsi ajánlotta fel nekik, hogy amíg nem találnak jobb megoldást, addig költözzenek be az ő 10 m2-es gazdasági épületébe, amelybe ő korábban bevezette az áramot és a vizet. Hét éve lakott ott anya és 12 éves lánya. A sors borzasztó kegyetlenséggel Évát megbetegítette. Az asszonynál rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, megoperálták, de kemoterápiás kezelése jelenleg is tart. A számtalan megpróbáltatás ellenére egy végtelenül kedves, vidám, mosolygós asszony nyitott ajtót az ÁlomÉpítők csapatának. Öröme az egész stáb szemébe könnyeket csalt.

Éva lányával együtt azonnal összecsomagolt, és a stáb nyaralni vitte őket. Amíg ők életük első vakációját töltötték, addig az ÁlomÉpítők a közeli faluban, Ongán – ahol Éva dolgozik – az Ökomenikus Szeretet Szolgálat és Onga plébánosának segítségével vettek egy házat, amelyet csodálatosan felújítottak és berendeztek a sokat szenvedett család részére.
Egy-egy történet, egy-egy család, egy-egy otthon: http://www.viasat3.hu/musor/alomepitok/videok.html

 

Forrás: HírösIndex

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.