Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

127 nyertes TOP-os pályázat Bács-Kiskun megyében
2017-05-02 15:44:48
A 2014-2020- as programozási időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) rendelkezésre álló forrás Bács-Kiskun megyében mintegy 63 milliárd forint. 2016-ban összesen 197 megyei pályázat került a TOP keretein belül benyújtásra, melyből a most kihirdetett eredmények alapján 127 támogatást nyert. A benyújtott kérelmek összege 30 milliárd forint, melyből 16 milliárd most már biztosan megyénkben hasznosul.
A nyertes pályázatokról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán. „A mai nappal igen fontos mérföldkőhöz érkeztek a beadott TOP-os pályázatok, hiszen a több éves, komoly előkészítő munkát követően elindulhatnak a várva várt fejlesztések” – mondta a megyei elnök. „Az előmunkálatok már jó pár éve elkezdődtek a települési önkormányzatok és a helyi vállalkozások igényeinek alapos feltérképezésével és összegyűjtésével. A többszöri egyeztetés, rangsorolás után a pályázatok megyei elképzelésekkel való összehangolását végeztük. Országos viszonylatban is egyedülálló a Megyei Önkormányzat koordinációjával létrejött együttműködési, támogatói rendszer, mely segítséget nyújtott a települési önkormányzatoknak a pályázatok elkészítésében. A Megyei Önkormányzat és két, nonprofit cégének 30 szakembere a pályázatok megvalósításban is szerves részt vállal majd az elkövetkező hónapokban, években.”

A sajtótájékoztatón részt vett Font Sándor, fejlesztési biztos is, aki elmondta: ezzel a pályázattal egy teljesen új konstrukciót vezetett be a Kormány, hiszen ezúttal nem egy központilag kiírt programhoz kellett az egyéni igényeket alakítani, hanem a helyi elképzeléseket alapul véve születettek meg a kiírások. „Ez egy rendkívül rugalmas és előnyös rendszer, hiszen így reményeink szerint mindenki azt tudja megvalósítani, amire a leginkább szüksége van” – hangsúlyozta a megyei fejlesztési biztos.Bányai Gábor, Dr. Salacz László, Zsigó Róbert megyei országgyűlési képviselők és Lezsák Sándor képviseletében Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja is megtisztelte jelenlétével a tájékoztatót. A megyei politikusok egybehangzóan köszönetüket fejezték ki azért a példaértékű együttműködésért, mely a Megyei Önkormányzat és nonprofit cégei, valamint a települési önkormányzatok között létrejött és gyümölcsözően működött. Ennek köszönhetően várhatóan minden település olyan érdemi fejlesztéseket tud majd végrehajtani, mely gazdasági, infrastrukturális és idegenforgalmi tekintetben is a legelőnyösebb számára. Végezetül az országgyűlési képviselők beszámoltak a választási kerületükben várható fejlesztésekről.

A még függőben lévő TOP-os pályázatok elbírálása várhatóan néhány héten belül megtörténik.


Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.