Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

A Jánoshalmi Járás nyitotta az idei rendezvénysorozatot
2017-03-21 11:45:08
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017-ben is folytatja „Bács-Kiskun a mi megyénk” elnevezésű, járásokat bemutató rendezvénysorozatát, melynek idei, első programján a Jánoshalmi Járás tárta fel értékeit a Megyeháza előtti téren március 10-én pénteken.
A programot, melyet a térség polgármesterei is megtiszteltek jelenlétükkel, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg 10.00 órakor.
„A jánoshalmi járás bebizonyította: nem igazán előnyös adottságok ellenére is lehet példaértékűt alkotni, hiszen a megye legkisebb járása két, országos jelentőségű vállalkozásnak is otthont ad, de számos egyéb, figyelemre méltó kincs is rejtőzik e távoli vidéken” – mondta el megnyitó beszédében a megyei alelnök.A programkínálat ezúttal is gazdag és színes volt: élőben megtekinthető és „birtokba vehető” volt az egyetlen magyar (jánoshalmi) fejlesztésű, tűzpiros traktor, a Dutra. A térségi kínálókban borotai húskészítmények, jánoshalmi almachips és aszalt gyümölcs, Hajós-Bajai borok, kéleshalmi gyümölcslevek, házi sajtok, pacalpörkölt, mélykúti rétes, és rémi kakaspörkölt szerepelt. Elleshettük a papírfonás és a fonalkép-készítés rejtelmeit és megtudhattuk, melyek a térség természeti, kulturális és turisztikai értékei. Zene nélkül sem maradtak azok, akik ellátogattak hozzánk: tehetséges borotai fiatalok mesét mondtak, daloltak, szavaltak, a Kéleshalmi Nótakör énekelt, a mélykúti Vadvirág táncegyüttes pedig táncot adott elő a közönségnek.Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.