Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Egységben az erő - új időszámítás a megyei turizmus életében
2017-03-03 14:28:59
Bács-Kiskun az egyetlen megye az országban, mely a településeket összefogva, egységes, önálló arculattal, közös standdal lépett a nagyközönség elé a tegnap megnyíló Utazás Kiállításon.
Bács-Kiskun megye 8 társkiállítóval közösen (Kecskemét, Baja, Kiskőrös, Tiszakécske, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kalocsai Érsekség, Bócsa) 72 négyzetméteren jelent meg az országos, nagyszabású rendezvényen, ahol az egyes települések az adott térséget is képviselik. Mindez jól fémjelzi azt a komoly, megyei szintű összefogást, mely az önkormányzat turizmus terén tett erőfeszítéseit is jellemzi. Az egyik alapvető cél ugyanis, hogy az eddigi pontszerű fejlesztések helyett a jövőben térségi szemlélet irányítsa az idegenforgalom fellendítését.

Komoly célt tűztünk ki magunk elé: szeretnénk, ha a Duna-Tisza köze kiemelt turisztikai térséggé válhatna, s mindent meg is fogunk tenni ennek elérése érdekében – mondta el Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke tegnap megtartott sajtótájékoztatóján.
Ezzel a szándékkal hozta létre az önkormányzat 2015-ben a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft-t, hogy a megye turisztikai versenyképességének és vonzerejének növelése érdekében intézményi keretek között, tapasztalattal rendelkező, elhivatott szakemberek dolgozhassanak. A fejlesztések második komoly lépését a megye Turizmusfejlesztési Tervének elkészítése jelentette, mely az országban ugyancsak egyedülálló. A dokumentum képet ad a megye jelenlegi turisztikai helyzetéről, a turizmusfejlesztési célokról, valamint körvonalazza a jövőképet, a lehetséges fejlesztési irányokat és a szükséges cselekvési tervet. Az ebben meghatározott vonzerőkre építve született meg az ÉRTÉK, ÉLMÉNY, EGÉSZSÉG Kincsek nyomában Bács-Kiskunban című 60 oldalas, igényes turisztikai imázskiadvány, mely az Utazás Kiállításon került bemutatása.Az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg a térségben, melyek várhatóan folytatódnak a jövőben is. Ezek között szerepel a Solt-Akasztó kerékpárútvonal megépítése, a Bugaci Aranymonostor létrehozása, Felsőszentivánon a Szélmalom Múzeum megnyitása vagy Kiskunhalason a Bay-gyűjtemény elhelyezése.

Hisszük és ezért dolgozunk: Bács-Kiskun megye értékeit összefogva utánozhatatlan, komplex és a mai kor követelményeinek is megfelelő szolgáltatási palettával léphetünk a turisztikai piacra. Mert Bács-Kiskun valóban ezerarcú: páratlan szépségű alföldi táj, nemzeti parkok, szemet gyönyörködtető, természeti csodák, épített és kulturális örökségek, zarándokutak, lovastúra- és kerékpár útvonalak, selymes gyógyvizek, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtó gyógyhelyek, féltett hagyományok, feledhetetlen, örökemlékű ízek-zamatok, bor és pálinka csodák, s nem utolsósorban melegszívű, vendégszerető emberek várják azokat, akik bennünket választanak úti célként. Az Utazás Kiállításon ebbe a világba engedünk betekintést, remélve azt, hogy a legtöbb látogatónkat mielőbb vendégként is üdvözölhetjük szeretett megyénkben, Bács-Kiskunban.Március 5-éig, vasárnapig nagyon sok szeretettel, gazdag tartalommal, kiskunhalasi csipkevarrással, a Tázlári Kézimunka Kör tagjaival, sólyomreptetéssel és –simogatással, bócsai és bugaci betyárokkal, kecskedudaszóval, helyi termékeink, boraink kóstolójával és mosolygós munkatársakkal várunk mindenkit az A” pavilon A/313/A számú standján!

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.