HÍREK

Nézze meg a vízmérőjét! - A Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. felhívása
2017-01-16 17:46:30
Az utóbbi napokban tapasztalt igen alacsony hőmérséklet károkat okozhat a vízellátó rendszerekben, melynek következtében jelentős anyagi kár érheti a figyelmetlen Fogyasztókat.
Ingatlantulajdonosok figyelem, akinek nem lakott tanyája, üdülője, hétvégi háza van, mindenképp ellenőrizze a vízmérők épségét! Az elmúlt hetekben tapasztalt, nem ritkán -20 fok közeli hőmérséklet miatt a Kiskunsági Víziközmű -Szolgáltató Kft. szolgáltatási területén közel 500 vízmérő szétfagyott. A problémát leginkább az okozta, hogy az aknatetők nem illeszkedtek megfelelően és a hideg leszivárgott a mérőig. Ilyen esetben az ingatlan tulajdonosát terheli a vízmérő cseréje, ez akár húszezer forint is lehet.

Még nagyobb lehet a baj, ha folyik a víz

A következő napokban enyhülés várható így a szétfagyott vízmérők, vezetékek kiolvadnak, ekkor a hálózati víz már zavartalanul folyik a repedéseken, a szolgáltató adatai szerint nagy lehet a baj a térségben ugyanis legalább 20%-al nagyobb vízfogyasztást mértek. Ennek oka az lehet, hogy sok háznál, nyaralónál most ezekben a napokban nagy mennyiségű víz szivárog a talajba a tönkrement mérőórák és vízhálózatok miatt. A repedéseken kifolyó víz költsége szintén a fogyasztót terheli, ez akár több tízezer forint is lehet.
A szolgáltató arra kér mindenkit, a saját érdekében ellenőrizze a vízhálózatát, hiba, fagyás esetén azonnal hívják a területileg illetékes műszaki ügyfélszolgálatot.

Kalocsai Üzemmérnökség műszaki ügyfélszolgálat
Telefon: 78/462-244 120-as mellék

Kiskőrösi Üzemmérnökség műszaki ügyfélszolgálat
Telefon: 78/312-077


Kiskunhalasi Üzemmérnökség műszaki ügyfélszolgálat
Telefon: 77/421-622

 
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.