HÍREK

Tanyavédelmi akció
2016-11-14 15:15:30
A Kiskőrösi Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a külterületeken élők személy- és vagyonbiztonságára a bűnmegelőzési munkája során. Erre tekintettel 2016. október 25-én tanyavédelmi akciót hajtott végre. Az akciót 10 és 18 óra közötti időben a körzeti megbízotti alosztály más alegységek tagjaival, valamint polgárőrökkel, mezőőrrel és hivatásos vadásszal kiegészülve tartotta meg Kiskőrös kistérségében a falopások megelőzése, a természetvédelmi területek védelme, illetve az egyedül élő tanyasi időskorúak felmérése céljából.
A közösen teljesített szolgálat során a rendőrök felkeresték a tanyavilágot, ahol az ellenőrzés mellett nagy hangsúlyt fektettek a lakosság bűnmegelőzési tájékoztatására is. Elbeszélgettek a tanyán élő emberekkel, és felhívták a figyelmüket a megfelelő személy- és vagyonbiztonságra, hiszen nagyon fontos, hogy az itt élő, gyakran magányos és idős emberek is segítséget kapjanak a biztonságuk megteremtésében.
Az akció során vizsgálták továbbá az illegális hulladéklerakást és fakitermelést is.
A rendszeres ellenőrzések célja a külterületen elkövetett bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása mellett az itt élők szubjektív biztonságérzetének a növelése, így tehát az akció minden bizonnyal negyedévente meg fog ismétlődni.

Kiskőrösi Rendőrkapitányság
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.