2022. szeptember 28. szerda - Vencel napja van

HÍREK

Hivatalos formába öntötték együttműködésüket
2016-11-14 12:41:40
A kiskunhalasi Csipkeházban került sor annak az együttműködési megállapodásnak az aláírására, melyet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Halasi Csipke Közalapítvány kötött meg. Az együttműködés célja a hungarikum Halasi Csipke hírnevének öregbítése, népszerűsítse. Ezennel nyílt alkalom a MagyarBrands 2016 kitüntetés ünnepélyes átadására is, melyet ebben az évben többek között a Halasi Csipke is kiérdemelt.
A MagyarBrands program idén immáron hetedik alkalommal díjazott olyan márkákat, amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselői hazánkban és határainkon kívül egyaránt.

Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket és a Csipkeház munkatársait. Bányai Gábor, országgyűlési képviselő elmondta: korábbi megyei elnökként mindig jó szívvel adott Halasi Csipkét ajándékba, melyért büszkén gyűjtötte be az elismerő szavakat, pedig azok valójában a szorgos, aprólékos és nagy türelmet igénylő munkát végző csipkevarrókat illeték meg.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat komoly értékmentő és -gyűjtő munkát végez, felkarolta a megyei értékek, így a Halasi Csipke megismertetését és népszerűsítését is. „A Csipkeházzal most aláírásra kerülő együttműködési megállapodás is azt tükrözi, hogy közös cél hajt bennünket: minél több helyen megmutatni és minél több emberrel megszerettetni e csodálatos kincsünket és örökségünket, a Halasi Csipkét” – mondta el Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke.

„Ez az együttműködés nagyon fontos mérföldkő azon az úton, melyre évtizedekkel ezelőtt ráléptünk. Ahogyan idén a Pápa is kapott ajándékba Kiskunhalasi Csipkét, úgy szeretnénk, ha a világ legtöbb szegletébe eljuthatna városunk fő jelképe.” – számolt be gondolatairól a jelenlevőknek Kiskunhalas polgármestere, Fülöp Róbert. A délutánt megtisztelte jelenlétével Dr. Skribanek Zoltán, megyei közgyűlési tag is.

A családias hangulatú rendezvényt a 40 éves Lyra együttes tette még ünnepélyesebbé és emlékezetesebbé.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.