2022. október 2. vasárnap - Petra napja van

HÍREK

Folytatódnak a vízvizsgálatok: újabb 30 tanya kaphat lehetőséget
2016-11-08 10:26:17
Ismét sikerrel pályázott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium „A tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatása” című felhívására. Cél: a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében szükséges vízminőség vizsgálatok elvégzése.
A korábbi pályázatnak köszönhetően az idei esztendőben 66 kút vizének vizsgálatát végeztük el ingyenesen, jelen felhívás keretében pedig újabb 30 darab ásott vagy fúrt kút vízminőségét tudjuk kielemeztetni. Jelentkezni a decemberre tervezett felhívás szerint lehet majd a megye minden településéről. Az elbírálás során előnyben részesülnek azok, akik jelentkeztek, de az előző pályázat során kimaradtak. Swiss Replica Watches

A kutak vízminőség vizsgálata a következőképp zajlik:

1. Az előkészítés során kiválasztott 30 tanyai gazdaságban vízmintavétel és GPS koordináták felvételének megszervezése, logisztikai feladatok ellátása. A kiválasztott akkreditált laboratóriummal a vízmintavétel helyszíneinek és időpontjainak egyeztetése, a tanyai gazdaságok kiértesítése.

2. Vízminta vétele, GPS koordináta meghatározása 30 tanyán.      

3. Laboratóriumi vizsgálatok elvégzése 30 mintára.   

4. Adatbázis kialakítása a laboratóriumi vizsgálatok eredményeiből. A vizsgálati eredmények adatainak rögzítése elektronikus felületen.

5. Az adatok feldolgozása, értékelése.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.