HÍREK

Barackpálinka és Borfesztivál a megye legjobb boraival
2016-06-29 13:53:06
Ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Dr. Homoki Tamás a 2016. évi Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált a város főterén június 22-én. Az alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy több szempontból megújult az idei borfesztivál, többek között azért, mert most először ünnepeljük karöltve a térség két jelentős italát, a pálinkát és a bort egy ünnep keretében.
A fesztivál borainak és pálinkájának ismertetése után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke oklevelet adott át a „Megye Bora 2016” győztes borait előállító pincészeteknek. Ezt követően a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat standjánál sajtótájékoztatót tartott a megyei elnök, ahol elmondta: az alföldi boroknak komoly helye van egy ilyen neves rendezvényen, hiszen országos versenyeken is kitűnő helyezéseket érnek el, s az élmezőnyben vívták ki méltó helyüket.

Ezután a „Megye Bora 2016” címet kiérdemelt borok borászai rövid borbemutatót és borkóstolót tartottak a sajtó képviselői, valamint az intézményi és települési vezetők számára. A megyei önkormányzat kiállító pavilonjánál a Borfesztivál teljes ideje alatt lehetőség volt a megye legjobb fehér-, rozé-, vörös- és desszertborát megismerni és megkóstolni.

Megye legjobb fehérbora: Frittmann Pincészet, Irsai Olivér, 2015
Megye legjobb rozébora: Szemerey Pince, Zweigelt Rozé, 2015
Megye legjobb vörösbora: Kovács Borház, Cabernet Sauvignon 2012
Megye legjobb desszertbora: Kunvin Borászat, „AUREUS” Rajnai Rizling 2006

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.